Ttela

”Det känns väldigt tryggt”

- RICKARD SKÖLD 0521-57 59 00 rickard.skold@ttela.se

Inför helgens historiska firande känner sig arrangören trygga med säkerheten kring pridetåget. – Det är frågor som vi har haft med från början i allt som vi gör, säger Johan i styrelsen för Trollhätta­n Pride.

Under lördagseft­ermiddagen är det dags för Trollhätta­ns första pridetåg att marschera genom staden. För arrangören har säkerheten varit prioritera­d i arbetet inför evenemange­t och enligt styrelseme­dlemmen Johan känner de sig lugna inför festivalen.

”Vi har haft en jättebra kontakt med polisen”

JOHAN, TROLLHÄTTA­N PRIDE

– Det är frågor som vi har haft med från början i allt som vi gör. Vi har haft en jättebra kontakt med polisen och det känns väldigt tryggt, säger han.

Föreningen Trollhätta­n Pride har valt att hålla rutten för pridetåget hemlig och att inte skriva ut efternamne­n på de som ingår i arrangeman­get, mest som en extra säkerhetså­tgärd.

– Om vi ska bli hotade eller hatade så tycker vi att de som gör det ska få jobba lite, säger Johan.

Enligt Johan Strand på polisen i Trollhätta­n ser arrangeman­get ut att kunna fortlöpa lugnt under lördagen och de har inte sett några tecken på att det skulle finnas någon hotbild. De har fört en löpande dialog med arrangören och blivit informerad­e om evenemange­ts upplägg.

– När det handlar om opinionsyt­tringar är det vår uppgift att se till att de kan genomföras och att de inblandade lämnas ifred. Vi har en god samverkan med arrangören och är alltid väl förberedda för vad som än kan hända. Det har inte varit några störningar i samband med liknande arrangeman­g i små städer enligt min erfarenhet, säger Johan Strand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden