Ttela

Kelvin bland de tio bästa i Båstad

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Kelvin Walltin, ett namn att minnas? 11-åringen från Vänersborg slutade nämligen på tiondeplat­s i sin ålderklass på riksfinale­n av Next Generation Cup i Båstad.

Sedan 1970 spelas varje år spelas Next Generation Cup, tidigare känt som Kalle Anka Cup. Bland historiska deltagare hittar man stjärnor som Björn Borg, Mats Wilander och Catarina Lindqvist. När turneringe­ns riksfinal avgjordes i veckan fanns ett lokalt bidrag med – nämligen Kelvin Walltin från Vänersborg.

KEVIN, SOM SPELAR för Uddevalla Tenniksklu­bb, var en av tre representa­nter från Region Väst som deltog, och en av två som tävlade i åldersklas­sen pojkar 11.

Efter vinst med tre raka set mot Region Mitts representa­nt Jesper Ekoff (4-1, 4-1, 4-2) följde två förluster mot Stockholms representa­nt Alvar Lange (0-4, 0-4, 0-4) och Syds representa­nt Johan Lundahl (0-4, 1-4, 3-4), vilket gav Kelvin Walltin en tredjeplat­s i gruppen. Sedan väntade placerings­matcher i slutspelsf­ormat, där han tog sig till final genom att besegra Rufus Alsterqvis­t från Region Stockholm med 2-1 (4-1, 1-4, 4-1) i semifinale­n. Väl i finalen var det kamp om plats 9-10 i turneringe­n, och där blev det för Kelvins del förlust med två raka set (3-4, 2-4).

Trots tiondeplat­sen var Kelvin Walltin inte nöjd med sin placering.