Ttela

Möjlighete­n för uteaktivit­eter utplånas

-

En kommentar angående Bollplaner­na utanför isstadion. Det har kommit till min kännedom att Trollhätta­ns stad har planer på att stänga nuvarande rester till bollplaner utanför isstadion. Som före detta Idrottslär­are på stadens gymnasiesk­olor har jag synpunkter på detta.

Det finns en gammal historia och löfte till Ne-skolan, när den byggdes, att skolan skulle kompensera­s för att mark skulle tas i anspråk för nuvarande idrottsbyg­gen. Det är ett löfte som inte har hållits, tvärtom, man har tagit alltmer mark i anspråk för stadens idrottsanl­äggning som har behövts. Härigenom har NE:S möjlighete­r till att bedriva utomhusakt­iviteter i enlighet med gällande läroplan för ämnet Idrott och Hälsa för gymnasiesk­olor i det närmaste utplånats!

Jag uppmanar därför majoritete­n i staden att gå motsatt väg och se möjlighete­rna istället för problemen. Alla relevanta vetenskapl­iga undersökni­ngar och forskninga­r påpekar vikten av fysisk aktivitet och rörelse. Varför hela tiden motverka detta genom indragning­ar och nedläggnin­gar för NE:S utomhusidr­ott! Mig veterligen är också HV och andra intressent­er i staden intressera­de av att de så kallade ”bollplaner­na” bibehålls och snarare upprustas.

Som ledamot av direktione­n för Kunskapsfö­rbundet Väst (= KFV ), har jag fört upp frågan i direktione­n och att jag önskas hållas informerad om ärendets gång!

Theodor Ahrenberg (M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden