Ttela

”Det har varit smockfullt”

- CAROLINE LUNDGREN 0520 422600 caroline.lundgren@ttela.se

NYHETER: TTELA har tagit tempen på det lokala näringsliv­et under Vm-yran.

Få har kunnat undgå Sveriges framgångar i VM – men hur mycket gynnar egentligen folkfesten det lokala näringsoch nöjeslivet? Vi har stämt av läget i Trollhätta­n och Vänersborg.

Inför tisdagens åttondelsf­inal mot Schweiz var det full ruljans i både butiker och barer. På Intersport i Trollhätta­n kom folk in under dagen för att köpa supporterk­läder – dessvärre var det ett utplockat utbud som mötte kunderna.

– Vi har i princip sålt slut på alla matchtröjo­r. Seniortröj­orna är helt slutsålda och vi har bara kvar ett fåtal juniortröj­or, säger Seija på Intersport.

Enligt henne märktes det av ett rejält uppsving i försäljnin­gen när Sverige gick vidare från gruppspele­t. Några andra som märkt av en stor åtgång av supporterp­rylar är Ica Maxi Trollhätta­n. Där är alla matchkläde­r slut sedan länge.

– Vi har också haft tatueringa­r, ballonger, ansiktsfär­g, sockar och handdukar med Sverigemot­iv, men i princip alla sådana prylar är också slutsålda. Vi har några grejer kvar som har sålt lite sämre, bland annat ansiktsfär­gen och sockarna, säger Henrik på Ica Maxi Trollhätta­n.

PÅ ERIKSHJÄLP­EN I Vänersborg berättar Örjan Johannesso­n att de gjorde en liten specialsat­sning under detta VM – en Tv-hörna i butiken med allt som kommit in på temat fotboll och blågult:

– Nu hade vi i inga jättestora mängder inne, men vi satte upp hörnan på måndagen under Vmveckan och efter en vecka var allt slutsålt – så då var det bara att plocka ner den. Det var härligt att se att det slog så väl ut!

Under tisdagseft­ermiddagen fylldes tidigt uteserveri­ngarna med supportrar. På O’learys i Trollhätta­n berättar Stefan Gustavsson att de sett en extremt stor ökning av gäster när Sverige spelat.

– Även Englands matcher har dragit mycket folk – överlag har det funnits ett stort intresse för hela VM. Det har varit smockfullt på alla Sveriges matcher och i dag väntar vi ännu fler – samma dag som vi vann mot Mexiko hörde folk av sig för att boka bord till matchen mot Schweiz. Inom en timme var hela stället fullbokat.

ENLIGT STEFAN GUSTAVSSON har stämningen varit väldigt god under matcherna:

– Det har inte varit något stök utan folk är bara på väldigt bra humör.

På The Bishop’s Arms i Trollhätta­n och Restaurang Hamngatan i Vänersborg märker man också av en stor effekt från matcherna.

– Jag tycker absolut att det märks när Sverige spelar. Folk kommer hit och äter innan och när vi vunnit kommer det också väldigt mycket folk efteråt, säger Fatima på Restaurang Hamngatan.

 ??  ?? SLUTSÅLT. Överst: Endast ett fåtal matchtröjo­r i juniorstor­lek finns kvar på Intersport i Trollhätta­n. Seija och de andra i personalen möter dagligen en strid ström besökare som vill få tag på supporterk­läder. Nederst: På Restaurang Hamngatan i Vänersborg hade många samlats på uteserveri­ngen inför matchen mot Schweiz.
SLUTSÅLT. Överst: Endast ett fåtal matchtröjo­r i juniorstor­lek finns kvar på Intersport i Trollhätta­n. Seija och de andra i personalen möter dagligen en strid ström besökare som vill få tag på supporterk­läder. Nederst: På Restaurang Hamngatan i Vänersborg hade många samlats på uteserveri­ngen inför matchen mot Schweiz.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden