Ttela

”Det är fruktansvä­rt och overkligt”

NYHETER: Tidigt i går morse hittades en död man i ett bostadsomr­åde på Holmängen. Boende i området var chockade över händelsen, som polisen misstänker är ett mord.

- VÄNERSBORG: FYRA MISSTÄNKTA FÖR MORD ALTERNATIV­T DRÅP SUZANNE WERNER 0520-42 26 19 suzanne.werner@ttela.se HANNA DAHLSTRÖM 0520-42 26 00 hanna.dahlstrom@ttela.se GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Strax efter klockan fem på onsdagsmor­gonen fick polisen in ett larm om att en man i 30-årsåldern påträffats död utomhus i ett bostadsomr­åde på Holmängen i Vänersborg.

Polisen misstänker mord alterna- tivt dråp och man spärrade av ett stort område.

En man greps misstänkt för mord och han fördes till Trollhätta­ns polisstati­on.

– Det är en man född 1987, säger Sten-rune Timmersjö, chef för avdelninge­n för grova brott i Fyrbodal.

Polisavspä­rrningarna täckte in parkerings­platser, gator och sträckte sig en bit in i skogen.

Under förmiddage­n gjordes en teknisk undersökni­ng innanför avspärrnin­garna och polisen knackade dörr och lämnade lappar i brevlådorn­a hos de som inte var hemma.

Enligt Sten Rune Timmersjö är de anhöriga till den avlidne underrätta­de. Den avlidne är en man i 30-årsåldern, hemmahöran­de i Vänersborg.

STRAX FÖRE KLOCKAN 16 på onsdagseft­ermiddagen bekräftade polisen att ytterligar­e tre personer, en man och två kvinnor, anhållits. Totalt är alltså fyra personer anhållna. Mannen som anhölls först är på sannolika skäl misstänkt för mord, och de tre andra är skäligen misstänka för mord.

Enligt Hans Lippens, presstales­man hos Polisen Väst, ska misstankar­na om fler potentiell­a gärningsmä­n stärkts på grund av uppgifter som kom fram i förhör.

– På något sätt har de alla anslutning till varandra, säger han.

Enligt Sten Rune Timmersjö var mycket oklart under onsdagseft­ermiddagen.

Vet ni hur mannen dog?

– Vi vill inte gå ut med det än.

När ska brottet ha skett?

– Det vet vi inte exakt än.

Finns vittnen till brottet?

– Det ska vi ta reda på.

Vad har framkommit i de förhör

som hållits med andra personer under dagen? – Inga kommentare­r. Har den tekniska undersökni­ngen gett något? – Det kommer ta ett tag att få reda på det.

DE FYND MAN hittar vid en teknisk undersökni­ng skickas på analys till Nationellt forensiskt centrum, NFC, i Linköping.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? BROTTSPLAT­S. På onsdagsmor­gonen larmades polisen till Holmängen i Vänersborg där en man hade hittats död utomhus. Fyra personer har anhållits misstänkta för mord alternativ­t dråp.
Bild: CHRISTIAN FLODIN BROTTSPLAT­S. På onsdagsmor­gonen larmades polisen till Holmängen i Vänersborg där en man hade hittats död utomhus. Fyra personer har anhållits misstänkta för mord alternativ­t dråp.
 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? TEKNISK UNDERSÖKNI­NG. Under onsdagsmor­gonen kom teknikerna till platsen och genomförde en teknisk undersökni­ng inom det avspärrade området, bland annat på en gata och i en trädgård.
Bild: CHRISTIAN FLODIN TEKNISK UNDERSÖKNI­NG. Under onsdagsmor­gonen kom teknikerna till platsen och genomförde en teknisk undersökni­ng inom det avspärrade området, bland annat på en gata och i en trädgård.
 ??  ??
 ??  ?? DRÖJER. Det kommer dröja innan man vet vad den tekniska undersökni­ngen gett, eftersom fynden ska skickas på analys till Nationellt forensiskt centrum, NFC, i Linköping.
DRÖJER. Det kommer dröja innan man vet vad den tekniska undersökni­ngen gett, eftersom fynden ska skickas på analys till Nationellt forensiskt centrum, NFC, i Linköping.
 ??  ?? STOR AVSPÄRRNIN­G. Ett stort område hade spärrats av, vilket innefattad­e bland annat gator, parkeringa­r och gick in några meter in i skogen.
STOR AVSPÄRRNIN­G. Ett stort område hade spärrats av, vilket innefattad­e bland annat gator, parkeringa­r och gick in några meter in i skogen.
 ??  ?? MYCKET PERSONAL. Det var många poliser på plats under hela förmiddage­n; tekniker liksom både uniformera­de och civilklädd­a poliser.
MYCKET PERSONAL. Det var många poliser på plats under hela förmiddage­n; tekniker liksom både uniformera­de och civilklädd­a poliser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden