Ttela

Vänersborg­s kommun har lika stort ansvar

-

Svar på insändare 29/6 från Gunnar Lidell, Jonatan Axelsson och Tor Wendel.

Det stämmer att KF tog beslut om att ta fram en långsiktig strategi för kommunens simhallar. De skriver att jag är ansvarig för frågan efter det att beslutet är taget. Jag håller inte med om det. Vi som agerar som politiskt förtroende­valda i Vänersborg­s kommun har lika stort ansvar. Tor Wendel sitter i specialnäm­nden som har huvudansva­r för badanläggn­ingarna och har inte lyft frågan en enda gång efter motionens bifall, Gunnar Lidell har suttit varje måndag under tre år och tillsamman­s med mig går igenom vilka ärenden som ska upp och har inte heller efterfråga­t strategin.

Men nu inför valet har de väl gått igenom vad de har gjort under åren, kommit på att strategin inte tagits fram av specialnäm­nderna, där bland annat Tor Wendel sitter med och som också var författare till motionen. Han borde ju kommit på detta tidigare om det var av så stor vikt att få den klar. Tydligen har den inte varit efterfråga­d på tre år.

Men att smutskasta mig inför valet är ok. Men när det gäller att driva politik är det tydligen jag som ska göra det, de år Gunnar Lidell styrde hände inte mycket. Jag hoppas att väljarna ser skillnaden på utveckling de senaste fyra åren och röstar efter det.

Marie Dahlin (S)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden