Ttela

”Det kommer så nära inpå”

- 0520-42 26 00 hanna.dahlstrom@ttela.se SUZANNE WERNER 0520-42 26 19 suzanne.werner@ttela.se

De boende i Holmängen var chockade över att så grovt brott begåtts i ett annars så lugnt område. – Det är helt overkligt, säger en boende i område.

När TTELA kom till bostadsomr­ådet vid sjutiden på onsdagsmor­gonen var det mycket poliser på plats. Men i övrigt var det väldigt lugnt; någon var på väg till jobbet och en annan var ute med katten, men väldigt lite folk rörde sig bland radhusen och lägenheter­na eller ute på gatorna.

DE SOM TTELA pratat med var alla chockade och förvånade över vad som hänt. Flera vittnar om att det är ett område där man känner sina grannar.

– Det är sällan något händer här – någon cykel kanske blir stulen någon gång på sin höjd, säger en boende i området.

En kvinna berättar att hon senast dagen innan hade promenerat med sitt barnbarn i det avspärrade området. Då var allt lugnt.

– Det kommer så nära inpå. Det är jätteotrev­ligt.

Ingen av dem TTELA pratat med har hört eller sett något under natten som de kan koppla till ett grovt brott, utan man har fått reda på att något skett genom att man sett polisavspä­rrningarna, sett i medier eller fått telefonsam­tal från anhöriga.

EN MAN BERÄTTADE att han satt och läste tidningen vid fem-, sextiden på morgonen när han såg en polisbil komma körande på gatan. Så kom en andra. Och en tredje. – Då tänkte jag: ”Vad är detta?”. En kvinna berättar att hon fick ett telefonsam­tal om att det var polisavspä­rrningar i området.

– Min man ringde och väckte mig och berättade. Det är helt overkligt detta. Det är ju fruktansvä­rt, berättar en kvinna.

– Jag såg det via Facebook. Det känns ju lite olustigt att det händer i ett så lugnt område, för det är inte så ofta det är polisbilar här. Men jag är inte orolig för att jag ska drabbas eller så, berättar en boende i området.

EN DEL AV de boendes bilar stod innanför avspärrnin­garna. Polisen berättade att de hjälpte dem som behövde komma ut med sina bilar så att de kunde ta sig till jobbet på morgonen, men en kvinna berättar att hon fått besked om att hon inte skulle komma åt sin bil på hela dagen.

– Men jag är ledig i dag, så det var ju tur. Det är fruktansvä­rt det som hänt.

HANNA DAHLSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden