Ttela

Brand på ö utanför Viksängen

- JOHAN LINDAHL 0520-422600 johan.lindahl@ttela.se LOVISA MEIJER 0520-42 26 00 lovisa.meijer@ttela.se

Under onsdagen härjade en okontrolle­rad brand på en ö i närheten av Viksängen. Vid klockan 11 räknade räddningst­jänsten med att branden skulle ta flera timmar att släcka.

Vid 09.40 kom det första larmet om att det brann på en ö i kanalen i närheten av Viksängen. Flera inringare hade sett en rökpelare, och Räddningst­jänsten lokalisera­de branden till en ö.

– Brandflyg är beställt som finns behjälplig­t vid behov. Styrkor från Trollhätta­n och Vänersborg står på land och ska ta sig ut till branden med hjälp av båt, sa Benny Gustavsson, räddningsc­hef i beredskap.

VID KLOCKAN 11 var branden fortfarand­e inte släckt och enligt inre befäl på Räddningst­jänsten skulle det ta ytterligar­e timmar innan branden är släckt. Enligt den informatio­n man fått fanns det inga personer i fara, och inte heller några fastighete­r som riskerade att förstöras av branden.

”Styrkor ska ta sig ut till branden med hjälp av båt” BENNY GUSTAVSSON Räddningsc­hef i beredskap

– Man har skickat ut en liten båt med två personer som arbetar med att släcka branden. Det har också skickats efter en större båt med mer personal, sa man på Räddningst­jänsten.

DET RÖRDE SIG om ett område på 50 gånger 30 meter. Branden var okontrolle­rad, dels på grund av det varma vädret, och att det är väldigt torrt. Men eftersom det rör sig om en ö är branden till viss del avgränsad, och kommer inte att kunna spridas vidare. Det enda sättet att nå branden var med båt.

Vid 13-tiden meddelade inre befäl att branden var släkt, men att personal från Räddningst­jänsten fanns kvar på platsen fram till 16.00 för att säkerställ­a att det inte tar eld igen.

 ??  ?? RÖKUTVECKL­ING. Branden härjade på en ö utanför Viksängen. Bilden är tagen från Holmängens norra strand.
RÖKUTVECKL­ING. Branden härjade på en ö utanför Viksängen. Bilden är tagen från Holmängens norra strand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden