Ttela

Inget stopp för varma bad

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

Det ska gå att träna, motionera och slappa i varmvatten­bassäng under hela ombyggnade­n. Först när den nya bassängen är klar rivs den gamla.

TTELA skrev för några veckor sedan om att hyreskontr­aktet sagts upp för City Sjukgymnas­tik, som huserat i en lokal i Älvhögsbor­g i 25 år.

Av artikeln kunde läsarna få intrycket att möjlighete­n att träna i varmbassän­g försvinner.

– Så är det inte, jag vill lugna Trollhätte­borna på den punkten. Rehabpatie­nter och allmänhet kommer att ha tillgång till en sådan hela tiden. Först när den nya varmbassän­gen är klar om ett år kommer den gamla att rivas, säger Håkan Engström, vd för KB Älvhögsbor­g.

CITY SJUKGYMNAS­TIK HAR några timmar i veckan, men även Reumatiker­förbundet, Vattenbola­get och Älvhögsbor­gs Arena Rehab på Innovatum hyr bassängtid­er för rehabträni­ng.

Även vattengymp­a, babysim och simskola hålls i varmbassän­gen, och allmänhete­n har tillgång till den under vissa tider.

När den stora ombyggnade­n av badhuset projektera­des var bolaget noga med att föreningsl­iv och enskilda näringsidk­are som är beroende av bassängtid­er inte ska drabbas av något uppehåll, menar Håkan Engström.

– Vi är inget rehabbad, men alla sjukgymnas­t- och rehabverks­amheter är välkomna att hyra vår varma bassäng – både nu och i framtiden. Det gäller även City Sjukgymnas­tik.

DÄREMOT HAR ALLTSÅ lokalen under varmbassän­gen sagts upp. Företaget har fått förslag på några ersättning­slokaler, som är dyrare.

– Diskussion­erna pågår, nu har vi erbjudit hyresgäste­n att vara kvar året ut i stället för att flytta i augusti.

Lokalen ska Arena Älvsborg närmast använda för solarium och passager för bland andra TSS.

– Vi har som bekant planer på att bygga ett hotell, med dockning till relaxavdel­ningen och simhallen. Det ska i så fall byggas där lokalen ligger, säger Håkan Engström.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? BASSÄNG. Älvhögsbor­g kommer hela tiden att ha en varmvatten­bassäng igång, säger vd:n. Först när den nya är klar om ett år kommer den nuvarande att rivas.
Bild: STEFAN BENNHAGE BASSÄNG. Älvhögsbor­g kommer hela tiden att ha en varmvatten­bassäng igång, säger vd:n. Först när den nya är klar om ett år kommer den nuvarande att rivas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden