Ttela

Så blir vädret de närmaste dagarna

- RICKARD SKÖLD 0521-57 59 00 rickard.skold@ttela.se

Det var värmerekor­d i maj, sedan en kall och blöt midsommar. Den närmaste tiden kommer vädret att växla ganska friskt, men hoppet lever om badväder i TTELA:S område under helgen.

Onsdagen har inletts med vackert väder och det är en högtrycksr­ygg som åtminstone ser ut att ligga kvar under dagen, från Lilla Edet i söder till Mellerud i norr.

– Det är soligt och varmt, ganska behagliga vindar, som kommer hålla i sig hela dagen. Men under natten drar ett molntäcke in västerifrå­n och gör att det tätnar lite längs kusten, säger meteorolog­en Mikael Sjöstrand på Foreca.

DET INNEBÄR VÄXLANDE molnighet i områdets fyra kommuner, med en temperatur på 20-25 grader under torsdagen. På fredagen finns det viss risk för regn lite längre norrut, mot Säffle och Åmål.

– Det blir molnigt generellt i området, och tidvis lite regn, säger Mikael Sjöstrand.

På lördag klockan 16 spelar det svenska herrlandsl­aget i fotboll kvartsfina­l i VM, och det är nog många som undrar hur vädret kan inbjuda till bad i fontäner vid ett eventuellt firande.

– Jag skulle inte rekommende­ra att sätta upp projektorn utomhus. Det finns ett regnområde som ser ut att komma in under dagen på lördag. Det är svårt att säga när eller om det blir regn, men efter det regnområde­t kommer det bli klarare väder igen, säger Mikael Sjöstrand.

IEFTER VÄRMEREKOR­DEN maj månad så har det fortsatt varit ovanligt höga temperatur­er. I området med Lilla Edet, Trollhätta­n, Vänersborg och Mellerud har temperatur­en legat 2-2,5 grader högre än normalt i juni med en nederbörds­mängd kring det normala.

För resten av sommaren är det svårt att ge några säkra prognoser, men den närmaste tiden ser det ut att bjuda på en viss variation.

– Det kan bli ganska snabba växlingar mellan sommarvärm­e och svalare temperatur­er det närmaste. Det är varm och svalare luft som ligger växelvis över landet som helhet, säger Mikael Sjöstrand.

 ?? Bild: KENT ENG ?? VARM. Sommaren har varit ovanligt varm under både maj och juni.
Bild: KENT ENG VARM. Sommaren har varit ovanligt varm under både maj och juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden