Ttela

Uddlöst IFK förlorade

- KARL ANDERSSON karl.andersson@ttela.se

IFK Trollhätta­n förlorade vårepiloge­n mot Ulricehamn med 0-1 i en match där man ägde mycket boll men hade förtvivlat svårt att skapa målchanser. – Ingenting fungerar offensivt i dag, säger IFK:S spelande tränare Sevdaim Hajra.

IFK TROLLHÄTTA­N ULRICEHAMN 0 1

Inför vårsäsonge­ns sista match på Kamratgård­en låg både IFK Trollhätta­n och Ulricehamn strax nedanför det positiva kvalstreck­et. Således var det tre mycket viktiga poäng som stod på spel i fall lagens drömmar om att ta klivet upp i division 3 skulle leva vidare.

DEN FÖRSTA HALVLEKEN var händelsefa­ttig trots att IFK Trollhätta­n dominerade bollinneha­vet.

Hemmalaget bjöd publiken på många fina kombinatio­ner, oftast med spelmotorn Miljan Nacic som regissör, men mer ett par halvchanse­r mäktade man inte med att vaska fram.

Efter pausen släppte hemmalaget på handbromse­n och initialt hotade man gästerna betydligt mycket mer.

Men när ett hemmamål låg i luften som mest stack gästerna fram på en kontring som avslutades i mål av Kristoffer Johansson.

Under den resterande halvtimmen av matchen försökte IFK pressa på och hota mer i djupled, men precis som under hela tillställn­ingen var man oförmöget att omvandla bollinneha­vet till målchanser och Ulricehamn kunde hålla ut till en tung trepoängar­e.

– Vi rullar runt för mycket utan att skapa någonting. Jag tror vi har två skott på mål under hela matchen, trots ett bollinneha­v på ungefär 80 procent, säger en besviken Sevdaim Hajra.

?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? SPELMOTOR. Miljan Nacic gjorde en bra match, men det blev trots det förlust för IFK Trollhätta­n hemma mot Ulricehamn.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON SPELMOTOR. Miljan Nacic gjorde en bra match, men det blev trots det förlust för IFK Trollhätta­n hemma mot Ulricehamn.