Ttela

”Vi hade en fantastisk gemenskap”

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Under förra veckan inleddes årets version av Utveckling­slägret i Halmstad då Sveriges mest talangfull­a 15-åringar samlas. Först ut var flickorna, där Dalsland hade med sju spelare från TTELA-LAND.

Det var en hel del lokala inslag i Dalslands flicktrupp. Sju spelare, vilket nästan utgör hälften av den 16 spelare stora truppen, var på plats för att mäta sina krafter med spelare från andra delar av Sverige.

Dessa var Rebecca Pettersson, Tilda Nordqvist, Sofie Borg och Iselin Skansen från Åsebro Brålanda samt Nathalie Söderqvist, Tuva-lisa Carlsson och Julia Rzepa från Frändefors I F. Addera till detta att en av tränarna var Jörgen Nordqvist, som till vardags tränar ett flicklag i Åsebro Brålanda.

– DET HÄR är en väldigt speciell vecka, framförall­t för Dalsland med de små förutsättn­ingar som vi har. Vårt urval är inte så stort men i stället kanske vi gör de största framstegen, berättar Nordqvist, som fick se sitt lag förlora med 1–4 mot Bohuslän i premiären och därefter åka på två uddamålsfö­rluster mot Gotland (0–1) och Jämtland-härjedalen (0–1).

– I den första matchen var resultatet negativt, men ändå en klar förbättrin­g jämfört med våra tidigare matcher. I de andra två matcherna spelade vi bra, mot Gotland känner vi att vi borde ha vunnit, hävdar Jörgen och får medhåll av Julia Rzepa.

– Vi var okej i första, och sen spelade vi riktigt bra i de andra matcherna, säger Julia, som spelade innermittf­ältare i de två första matcherna och mittback i den sista och var belåten med sin egen prestation.

– Det gick väldigt bra! Det började lite trögt, men precis som laget kom jag in i det mer och mer.

För Frändefors­tjejerna innebar det här även att man för första gången på länge fick spela mot tjejer i sin egen ålder. Hemma i ”Fiffen” spelar de antingen med seniorlage­t eller med pojklaget i samma ålder.

– Det var en stor skillnad, men samtidigt väldigt kul.

JÖRGEN NORDQVIST ÄR övertygad att spelare och ledare kommer att bära med sig den här veckan länge.

– Vi hade en fantastisk gemenskap. Jag förmodar att detta är ett minne för resten av livet för samtliga inblandade.

 ?? Bild: PRIVAT ?? TALANGER. De sju lokala spelarna i Dalslands trupp, från vänster: Rebecca Pettersson, Tilda Nordqvist, Sofie Borg, Iselin Skansen, Nathalie Söderqvist, Julia Rzepa och Tuva-lisa Carlsson.
Bild: PRIVAT TALANGER. De sju lokala spelarna i Dalslands trupp, från vänster: Rebecca Pettersson, Tilda Nordqvist, Sofie Borg, Iselin Skansen, Nathalie Söderqvist, Julia Rzepa och Tuva-lisa Carlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden