Ttela

Polisen: ”Mannen har blivit skjuten”

NYHETER: Den man som påträffade­s död på Holmängen i Vänersborg i onsdags hade blivit skjuten. Nu har polisen tagit flera vapen i beslag. Samtidigt sitter fyra personer frihetsber­övade misstänkta för mord.

- CAROLINE LUNDGREN 0520 422600 caroline.lundgren@ttela.se

Den man i 30-årsåldern som på onsdagsmor­gonen hittades död på Holmängen i Vänersborg blev skjuten. Polisen har tagit flera vapen i beslag – samtidigt hålls fortsatta förhör med de fyra personer som anhållits misstänkta för delaktighe­t i dådet.

Det var strax efter klockan fem på onsdagsmor­gonen som polis larmades till Holmängen i Vänersborg efter att en man påträffats död utomhus i bostadsomr­ådet. En misstanke om mord, alternativ­t dråp fattades snart och en man i 30-årsåldern greps och anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för mord.

På onsdagseft­ermiddagen anhölls ytterligar­e tre personer – en man och två kvinnor – skäligen misstänkta för mord.

– Det framkom saker vid förhör som gjorde att vi bestämde oss för att anhålla de tre andra personerna, säger Sten Rune Timmersjö, chef för avdelninge­n för grova brott i Fyrbodal.

De fyra frihetsber­övade personerna hördes enligt Timmersjö ett fåtal gånger under onsdagen. Under torsdagen fortsatte polisen med fördjupand­e förhör. Enligt Timmersjö nekar samtliga fyra till brott. Förutom vidare förhör med de anhållna kommer ytterligar­e personer som tidigare hörts av polisen att höras igen.

I samband med att brottet uppdagades spärrades en större yta i anslutning till brottsplat­sen av, där såväl parkerings­platser som gator och ett litet skogsparti täcktes in. Under torsdagen var brottsplat­sen fortfarand­e avspärrad – om än i mindre utsträckni­ng. Kroppen har enligt uppgift från åklagare också förts till obduktion för vidare analys.

– Vi fortsätter med de tekniska undersökni­ngarna. Avspärrnin­garna på brottsplat­sen kommer nog att sitta uppe ett tag till, vi är inte klara där än, säger Timmersjö.

ENLIGT TIMMERSJÖ ÄR utredninge­n i ett så pass tidigt skede att det är svårt att säga vad som orsakade det misstänkta mordet. Han uppger dock att mannen, som enligt polis ska vara i 30-årsåldern och hemmahöran­de i Vänersborg, har blivit skjuten.

– Mannen blev skjuten och vi har tagit flera vapen i beslag.

Har någon av de anhållna vapenlicen­s?

– Det är inget jag tänker kommentera, säger Timmersjö.

Ingen av de anhållna ska vara kända av polisen sedan tidigare.

ENLIGT CHEFSÅKLAG­ARE DANIEL Edsbagge är de fyra anhållna personerna bekanta med varandra. Det rör sig om två män och en kvinna i trettioårs­åldern samt en kvinna i femtioårså­ldern.

– De frihetsber­övade kommer att förhöras mer ingående under * Klockan 05.14 på onsdagen inkommer larm om att en man påträffats död på Holmängen.

* Under förmiddage­n går polisen ut med att man misstänker mord, alternativ­t dråp. En man i 30-årsåldern anhålls misstänkt för dådet.

* Den avlidne mannen uppges av polis vara i 30-årsåldern och hemmahöran­de i Vänersborg.

* Under eftermidda­gen meddelar polisen att ytterligar­e tre personer, en man och två kvinnor, anhållits skäligen misstänkta för mord alternativ­t dråp. torsdagen. De kommer också att undersökas av rättsläkar­e, säger Daniel Edsbagge.

Denna typ utav undersökni­ng är enligt Edsbagge vanlig vid allvarliga­re brott. Detta då rättsläkar­e är utbildade att ta till rätta på saker som kan vara av intresse för en utredning.

I nuläget befinner sig utredninge­n, enligt Edsbagge, i ett initialt skede, men det mesta pekar på att en lösning kommer att nås.

– Min bedömning är att det här ska gå att klara ut. Det pågår en teknisk undersökni­ng och det är en del pussel som ska läggas, men det ser positivt ut.

Senast på lördag klockan 12 ska åklagare besluta om de anhållna ska begäras häktade eller försättas på fri fot.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? TEKNISK UNDERSÖKNI­NG. Polisens tekniker anlände till Holmängen i Vänersborg under onsdagsför­middagen.
Bild: CHRISTIAN FLODIN TEKNISK UNDERSÖKNI­NG. Polisens tekniker anlände till Holmängen i Vänersborg under onsdagsför­middagen.
 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? AVSPÄRRNIN­G. Ett större område intill brottsplat­sen spärrades av under onsdagen. På torsdagen hade ytan minskat, men tekniker fortsätter att arbeta på platsen.
Bild: CHRISTIAN FLODIN AVSPÄRRNIN­G. Ett större område intill brottsplat­sen spärrades av under onsdagen. På torsdagen hade ytan minskat, men tekniker fortsätter att arbeta på platsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden