Ttela

Illegal körskola togs på bar gärning

- CAROLINE LUNDGREN 0520 422600 caroline.lundgren@ttela.se

En bil med en man och en övningsför­are stoppades under onsdagskvä­llen på Dalbrobron i Vänersborg. Där framkom att personerna saknade relation till varandra – och att mannen bedrivit illegal körskola.

Det var vid halv niotiden på onsdagskvä­llen som polisen stoppade en bil innehållan­des en övningsför­are och dess handledare. Efter en stunds samtal fattade polisen misstanke om att allt inte stod rätt till.

– DET VISADE sig att de inte kände varandra, säger Carl Anton Lindblom, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid polisen i Trollhätta­n.

Polisen kontroller­ade därefter mannen mot Transports­tyrelsens register, där han de facto visade sig vara anmäld som handledare till övningsför­aren. Dessutom hade han en mängd ytterligar­e övningsför­are registrera­d på sitt namn.

– Man får ju inte bedriva körskoleve­rksamhet hur som helst, och här har vi en person som har registrera­t sig som privat handledare till ett flertal personer.

EFTER YTTERLIGAR­E SAMTAL med mannen och övningsför­aren framkom att mannen fått betalt för att registrera sig som handledare åt föraren. Han utreds nu för ekobrott.

– Mannen blev hörd på platsen och nu har ärendet lämnats vidare – så vi får se vad som händer. Det är ju inte varje dag en sådan här situation dyker upp.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden