Ttela

Premiär för ponnyläger på Stall Kvarnängen

-

Glada barn, busiga ponnyer och en hel del träning. Det kunde några tjejer i 4-9-årsåldern uppleva i helgen då det var premiär för ponnyläger på Stall Kvarnängen.

Initiativt­agarna till lägret, Louise och Therese Skogsberg, kom på idén på en av hemmaklubb­en Trollhätta­ns SR:S tävlingar.

– Vi såg att vi har väldigt många yngre barn i klubben som tycker om att rida, hoppa och ha kul så vi ville ordna något för dem, berättar de.

I helgen deltog alltså sju barn och deras ponnyer på systrarna Skogsbergs tredagarsl­äger på Stall Kvarnängen. Det bjöds på allt från träning på ridbanan, uteritt och körning till pyssel, bad och tvåbenshop­pning.

– Det var väldigt roligt. Det var käcka och glada barn som var väldigt snälla mot varandra. Då några var nya för varandra fick de börja med att lära känna varandra och det gick väldigt bra både med ridningen och med övernattni­ngarna, berättar Louise.

Efter höjdpunkte­n på lägret, en clear roundtävli­ng över en liten hoppbana, blev det prisutdeln­ing med både rosetter och pokaler.

– Några av barnen ville inte åka hem för att de tyckte att det var så kul, berättar Louise Skogsberg.

Både barn och föräldrar var nöjda med lägret.

– De fick uppleva mycket lek, bad, ridning och pyssel. Men det bästa var nog alla kompisar och att få sova tillsamman­s och börja om där man slutade dagen innan, kommentera­de Malin Johansson, mamma till Siri som var på sitt första ridläger.

Efter den lyckade lägerpremi­ären är systrarna öppna för att arrangera fler aktivitete­r för yngre barn, både små banhoppnin­gar och kanske även fler läger.

– Det var väldigt lyckat och roligt, menade Louise och Therese Skogsberg.

ULRIKA LINDÉN

 ?? Bild: PRIVAT ?? LYCKAT LÄGER. Med på lägret var Isabella Lärk (till vänster), Lena Skogsberg, Fanny Egerson, Hilda Augustsson, Klara Lindén, Elvira Lindén, Alexandra Skogsberg och Siri Johansson Nyman.
Bild: PRIVAT LYCKAT LÄGER. Med på lägret var Isabella Lärk (till vänster), Lena Skogsberg, Fanny Egerson, Hilda Augustsson, Klara Lindén, Elvira Lindén, Alexandra Skogsberg och Siri Johansson Nyman.
 ?? Bild: PRIVAT ?? FÖRSTA GÅNGEN. Alexandra Skogsberg var en av flera tjejer som var med på lägret på Stall Kvarnängen.
Bild: PRIVAT FÖRSTA GÅNGEN. Alexandra Skogsberg var en av flera tjejer som var med på lägret på Stall Kvarnängen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden