Ttela

”Vi är inte klara”

- MARIE CARLSSON/TT

Serieledar­en Hammarby har kanske haft ett lite skönare uppehåll än de andra allsvenska lagen. Men spelarna är väl medvetna om att det inte är läge att slappna av. – Vi är inte klara på långa vägar, säger mittfältss­tjärnan Jiloan Hamad.

Ett år sedan: Hammarby är ett mellanlag som det långt ifrån sprakar om.

Jiloan Hamad är själv inte helt nöjd med sitt spel.

Nu: Hammarby har en succévår bakom sig, där flera av spelarna – bland andra Hamad – verkligen fått ut vad de kan på planen. Vad hände där emellan? Ny tränare i Stefan Billborn och så lite nytt blod på planen.

– Fotboll är inte svårare ibland än att man får in lite klasspelar­e. Tankovic (Muamer) kom där i mitten av förra säsongen och Nikola Djurdic kom in och lyfte laget. Sen var alla som var med förra året revanschsu­gna och har steppat upp, däribland jag själv, säger Jiloan Hamad.

UNDER VÅREN HAR Hammarby imponerat och övertygat. Men de två sista matcherna innan uppehållet var kanske lagets sämsta under säsongen. Förlust mot AIK och kryss mot Kalmar.

– Jag tror ändå att uppehållet kom lägligt. Lite småskadade spelare har tagit Lördag 7 juli: 13.00: Sirius–malmö FF 19.30: Häcken–sundsvall, Trelleborg–aik, Dalkurd– Brommapojk­arna Söndag 8 juli: 15.00: 17.30: Djurgården–ifk Norrköping, Örebro–elfsborg Måndag 9 juli: 19.00: Hammarby–östersund hand om sina kroppar och till och med Kennedy (Bakirciogl­u) är tillbaka efter sin skada, säger Hamad.

Att Hammarby, två poäng före AIK med en match mindre spelad, skulle ha lutat sig tillbaka i tron att allt är klart finns inte på kartan.

– Vi har spelat 11 matcher, det är 19 kvar. Uppehållet blev mer att rensa skallen, ladda för att komma med ny energi. Hur ska ni göra för att behålla serieledni­ngen?

– Det är bara att köra på. Vi känner oss starka och har fått behålla nästan alla spelare. Samma trupp, som vet hur vi vill spela.

Ett träningslä­ger på Gotland har stått på schemat under uppehållet.

FF

IFK Göteborg–kalmar

SPEL TORSDAG DAGENS DUBBEL

 ?? Bild: ANDREAS L ERIKSSON ?? TROR PÅ BAJEN. Jiloan Hamad, mittfältss­tjärna i Hammarby, lovar att det kommer mera. I den allsvenska omstarten ställs Bajen mot Tom Pettersson­s Östersund.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON TROR PÅ BAJEN. Jiloan Hamad, mittfältss­tjärna i Hammarby, lovar att det kommer mera. I den allsvenska omstarten ställs Bajen mot Tom Pettersson­s Östersund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden