Ttela

Knivmords misstänkt häktad

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

NYHETER: Mannen som misstänks för knivmordet i Mellerud har häktats. Samtidigt har bevisninge­n mot honom stärkts.

En man i 50-årsåldern har häktats misstänkt för knivmordet på en kvinna i 40-årsåldern. Åklagaren menar samtidigt att bevisninge­n mot mannen stärkts.

Den mordmisstä­nkte 50-åringen tog tunga steg, när han leddes in i rättsalen. Han såg tagen ut av stundens allvar och tittade ut över rättegångs­salen innan han satte sig ner bredvid sin försvarare. Sen läste åklagaren upp sitt yrkande.

– Jag yrkar att NN ska häktas på sannolika skäl för mord 9 juli i Melleruds kommun. Jag yrkar också att NN ska åläggas med restriktio­ner, sa kammaråkla­gare Carin Pedersen.

Sen tog mannens försvarare, advokat Tove Klackenber­g till orda.

– Han förnekar brott genom bristande uppsåt, berättade hon.

Förhandlin­gen fortsatte sedan bakom stängda dörrar och när dessa öppnades igen meddelade domaren att mannen skulle häktas misstänkt på sannolika skäl för mord. Mannen tog sig då för pannan och tittade ner i bordet.

NATTEN TILL MÅNDAG larmades polis och ambulans till en adress i centrala Mellerud. På platsen fann de en svårt knivskuren kvinna vars liv inte gick att rädda. På platsen greps mannen som nu häktats, han anhölls efter ett inledande förhör på måndagsmor­gonen. Kvinnan som är i 40-årsåldern ska ha haft en relation med den misstänkte mördaren.

Polisens utredning mot mannen fortsätter och det finns mycket kvar att göra berättar åklagaren:

– Vi har en del teknisk bevisning vi inväntar. Det handlar om det slutliga obduktions­protokolle­t och övrig teknisk bevisning som är på analys. Därutöver finns det personer att höra, säger Carin Pedersen. Har bevisninge­n stärkts eller försvagats?

– Enligt min bedömning har bevisninge­n under de här dagarna stärkts. Polisen har arbetat hårt och mycket med att försöka klarlägga vad som har hänt. Någon annan än den misstänkte mannen larmade, kan du säga något om hur många personer som fanns i lägenheten? – Det vill jag inte kommentera. 50-åringen erkände initialt att han dödat kvinnan men tog sen tillbaka sitt erkännande. Åklagaren vill inte kommentera mannens agerande utan hänvisar till hans försvarare. Hon vill i sin tur inte lämna några kommentare­r.

Mannen häktas fram tills 9 augusti.

”Polisen har arbetat hårt och mycket med att försöka klarlägga vad som har hänt.”

CARIN PEDERSEN Kammaråkla­gare

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden