Ttela

Barnfamilj flydde vid inbrott

- JOHAN LINDAHL 0520-422600 johan.lindahl@ttela.se

NYHETER: En barnfamilj vaknade av att någon bröt sig in i bostaden. Nu åtalas deras granne misstänkt för brottet.

En man i 30-årsåldern ska ha brutit sig in hos sina sovande grannar så att barnfamilj­en tvingades fly sitt hem. Mannen misstänks nu för flera brott, och åtalas för bland annat grovt hemfridsbr­ott, fyra punkter av skadegörel­se och misshandel.

En man i 30-årsåldern hemmahöran­de i en kommun i Dalsland ska under en natt i maj ha krossat en ruta och tagit sig in hos sina grannar. I bostaden bodde en barnfamilj som låg och sov. När mannen tagit sig in började han slå sönder bostaden, bland annat en fönsterrut­a i badrummet, en lampa och har sedan vält ett skrivbord så att en dator samt en mobiltelef­on gick sönder. Barnfamilj­en, som vaknade av oljudet, tvingades fly ut.

Mannen ska också ha gett sig på familjens bilar som stod på uppfarten, och repat samt gjort hål i motorhuven, repat vindrutan och en framdörr. Totalt ska skador för dryga 25 000 kronor ha orsakats.

En månad senare, i juni, ska mannen i stället ha löpt amok i sin egen bostad. Då ska han ha kastat ett föremål på altandörre­n så att den krossades, misshandla­t en äldre man som också bor i bostaden med en sopkvast och hällt öl över en dator så att den förstördes. Därefter vältes ett bord på altanen och en blomkruka kastades i marken.

Sedan gick han vidare och gav sig på nästa granne. Han tog med sig den trasiga blomkrukan och kastade den på husets tak och kastade sten på fyra fönster så att det blev hål eller sprickor i dem. Gärningen resulterad­e i skador för ytterligar­e 15 000 kronor.

Vidare ska mannen ha stulit en bil i grannskape­t och i hans bostad ska stora mängder narkotika av olika slag ha påträffats.

Mannen åtalas nu för grovt hemfridsbr­ott, fyra punkter av skadegörel­se, narkotikab­rott, misshandel och bilstöld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden