Ttela

Marijuanap­lantor växte vid badplats

- MATHILDA ALVEFLO

Under onsdagen fick polisen ett samtal från en man i Sotenäs som hittat speciella plantor vid en badplats. Trots att torkan slår ut skörd på flera håll har någon lyckats odla fram cirka tio marijuanap­lantor mitt i semesterpa­radiset.

Polisen fick under onsdagen ett samtal från en man på Malmön. Mannen befann sig på en badplats och där bakom ett skjul såg han några misstänka plantor.

– Det står cirka tio plantor i varsin plastbunke vid ett skjul ungefär 50 meter från badplatsen, säger Ulla Brehm, presstales­person på polisen i region Väst.

Mannen uppgav för polisen att han tror att det är marijuanap­lantor.

– De ska stå lite gömda enligt mannen. Så det var ju väldigt observant av honom, säger Ulla Brehm.

POLISEN ÅKTE TILL platsen och där hittades växterna som ska vara planterade var och en för sig i varsin plastbunke.

– Vi åkte dit och hittade då plantorna som vi sedan beslagtar och skriver en anmälan om narkotikab­rott. Vi är säkra på att det är marijuanap­lantor, säger Jonnie Andersson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen i Uddevalla.

Enligt Jonnie Andersson ska det inte röra sig om en stor mängd narkotika. Är det vanligt att man hittar plantor så här utomhus?

– Det händer lite då och då att man hittar mindre mängder. Ibland hittar man inomhus också, kanske i samband med en husrannsak­an. Vårt klimat passar ju inte jättebra för att odla sådant utomhus, men nu har det ju varit väldigt varmt, säger Jonnie Andersson.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt i ärendet.

 ??  ?? ARKIVBILD. En man hittade marijuanap­lantor som odlades i närheten av en badplats.
ARKIVBILD. En man hittade marijuanap­lantor som odlades i närheten av en badplats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden