Ttela

Sigrid lyfter mot nya höjder

MUSIK: ”JAG KAN NÄSTAN INTE FÖRSTÅ ATT MELLO VERKLIGEN HAR HÄNT!”

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Det blev ingen Mello-final, men det kommer mera från Sigrid Bernson, var så säkra. – Jag brinner för att utvecklas inom musiken, säger Göteborgst­jejen som gästar Fallens dagar om en vecka.

Rubrikerna har ofta handlat om vinsterna i Let’s dance och det senaste året även om hur hon fann kärleken hos sin danspartne­r, Samir Badran. Just det, samme Samir som utgör ena halvan av Samir & Viktor och som, liksom sin flickvän, står på Fallens dagar-scenen lördag den 21 juli. Men att deras intensiva sommarturn­éer råkar korsa varandras vägar hör inte till vanlighete­rna.

– Vi har medvetet lagt turnéerna så att vi inte spelar på samma ställe. Vi vill betona att vi har varsin karriär även om vi är ett par utanför scenen, förklarar Sigrid.

Samtidigt tycker hon det känns bra att de stöter ihop på åtminstone några platser under sommaren. Det kan ju vara kul att träffa sin pojkvän någon gång emellanåt, liksom.

(skratt) – Ja, vi hinner inte ses så mycket i sommar, så vi har bestämt att vi ska resa bort ihop i höst, i minst två veckor.

SIGRID ÄR FÖDD och uppvuxen i Göteborg, i Långedrag och Näset, men bor sedan flera år i Stockholm.

– Det är mest praktiskt så, men självklart saknar jag min familj! Jag saknar dem och att inte bo i samma stad mer och mer ju äldre jag blir.

För den stora publiken har Sigrid blivit ett välbekant namn genom sina sex säsonger som en av proffsdans­arna i Let’s dance. 2011 dansade hon med Andreas Weise, året därpå stod hon som vinnare ihop med Anton Hysén, som hon senare även vann jubileumsu­pplagan av programmet med 2016. 2013 hette danspartne­rn Erik Segerstedt innan det nästa år blev vinst igen, då ihop med Benjamin Ingrosso. Och så var det 2017 då, när hon dansade med och hittade kärleken i Samir.

– Jag fick faktiskt frågan om att göra Let’s dance även i år, trots att det redan var klart att jag skulle vara med i Melodifest­ivalen, men jag valde att tacka nej. Jag stänger inga dörrar, men jag brinner för att utvecklas inom musiken.

PARALLELLT MED DANSANDET har det nämligen funnits andra scendrömma­r hos Sigrid.

– Dansen har mer varit som en personlig hobby, men jag har velat göra musik sedan jag var liten. Jag har alltid skrivit låtar och spelat gitarr och har haft visionen och drömmen om att göra det på heltid.

– Många tror att det bara hände om duetten med pojkvännen Samir när jag släppte min första singel, men jag har jobbat stenhårt för att komma dit!

Förra årets sommarsing­el, ”This summer”, har följts av fler. Senast i raden är rykande färska ”Hot like the sun” och Mello-låten ”Patrick Swayze”, som tog sig till Andra chansen, är förstås en av de övriga. Alla tre lär Fallens dagar-publiken få höra nästa fredag.

DET DÄR MED Mello har hon fortfarand­e svårt att ta in.

– Jag kan nästan inte förstå att det verkligen har hänt! Jag har sagt sedan jag var tolv år att jag skulle vara med en dag och jag är jättestolt över mig själv att jag gick upp på den där scenen som debutant och bara ett år efter första singeln. Och så var det dessutom jag som öppnade hela festivalen!

– Det är både bland det bästa och det värsta jag har gjort. Värsta för att jag kände mig ensam, jag är van vid att alltid ha någon med mig i tävling och det var väldigt krävande att helt plötsligt vara själv.

HON, SOM SÅ många andra artister, nämner särskilt det första scenrepet som är öppet för media.

– Det är SÅ mycket att tänka på och komma ihåg – kameror, placeringa­r, sång, ljud, ljus, vinklar, steg ... Och det gör man framför en massa journalist­er som bara sitter där utan att röra en min, men som skriver desto mer. Vi jobbar alla mot näthat, men i Mello verkar det helt okej att trycka ner folk. Jag försöker att inte läsa, men det är klart man bli mindfuckad – det BLIR man!

– Mello är en jätterolig karusell, men den tar väldigt mycket energi. Ändå fick jag blodad tand och jag är gärna med nästa år igen, så jag kommer absolut att söka! (skratt)

Om hon kommer med blir det inte ”copy/paste” när det gäller låten, säger hon bestämt.

– Jag är väldigt ”picky” med låtar, det tar lång tid bara att hitta och göra klart EN låt, men jag tror det kan bli lite mer girlpower om det blir någon mer gång i Mello.

Hon förklarar också att det finns två sidor av artisten Sigrid.

– Å ena sidan älskar jag energi och dans och det är det folk känner igen mig på, så det är ett aktivt val att släppa sådana låtar. Men jag tycker också mycket om mer balladlikn­ande låtar till gitarrkomp.

TEXTERNA KAN VARA på svenska eller engelska, det är vilket som känns bäst för varje låt, men de måste ha någon form av innehåll och budskap, säger hon och berättar om låten hon släppte ihop med sin pojkvän tidigare i år. ”När jag ligger med nån annan” är speciell på många sätt.

– Den har ett HELT annat budskap än det jag har gjort tidigare, men jag är jättenöjd med den! Den är vacker på sitt svåra sätt, det är en del grova ord, men undertexte­n är mer sårbar och vacker.

Den kommer dock inte att framföras nästa fredag.

– Vi har bestämt att ingen av oss kör den live. Tanken med låten var att visa att ALLA har olika sidor. Det handlar om att vara kreativ, om att visa kärlek till musiken och om att få skapa något tillsamman­s i studion.

UTANFÖR SCENEN JOBBAR de också på ett annat gemensamt projekt till havs, avslöjar Sigrid.

– Segelbåtar har varit min familjs största passion, så Samir har en del att ta igen. Vi var ute och seglade ihop med min familj förra sommaren och han var väldigt gullig (skratt). Det var ingen tvekan om att det var JAG som var kapten.

– Annars är det nog han som är kapten. Eller ... det är bra om han får tro det i alla fall ... (gapskratt) Med ”Patri Sigrid Bernson på al

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT ?? KÄRLEK. Sigrid och Samir är båda artister men inte konkurrent­er. ”Det finns ingen avundsjuka mellan oss”, säger Sigrid.
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT KÄRLEK. Sigrid och Samir är båda artister men inte konkurrent­er. ”Det finns ingen avundsjuka mellan oss”, säger Sigrid.
 ??  ?? FRAMÅT.
FRAMÅT.
 ??  ?? KARRIÄRLYF­T. Sigrid Bernson har mest gjort sig känd som dansare, men i Melodifest­iv tar Fallens dagar lördag den 21 juli .
KARRIÄRLYF­T. Sigrid Bernson har mest gjort sig känd som dansare, men i Melodifest­iv tar Fallens dagar lördag den 21 juli .

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden