Ttela

Lyckat Utveckling­släger för Dalsland

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Dalslands mest talangfull­a 15-åringar åstadkom två segrar och en förlust under utveckling­slägret i Halmstad. – Det var en veckas inblick i livet som proffs, säger Frändefors­sonen Robin Danielsson.

Veckan efter midsommar sparkade flicktalan­gerna i gång årets upplaga av utveckling­slägret i Halmstad, där Sveriges största fotbollsta­langer i 15-årsåldern samlas för att visa upp sig inför en större publik. Den föregående veckan var det killarnas tur, och i den dalsländsk­a truppen fanns Melleruds If-spelarna Leo Larsson, Blerim Avdijaj, Ludvig Stefansson och Sef Nikqi samt Skoftebyns If-spelaren Robin Danielsson med Frändefors IF som moderklubb.

TILLSAMMAN­S MED ÖVRIGA lagkamrate­r stod dessa för ett riktigt bra läger med dalsländsk­a mått mätt. Segrar mot Gotland (2-0) och Gästriklan­d (1-0) följdes upp av en knapp 1-2-förlust mot Jämtland/ Härjedalen.

– I den första matchen kom vi igång riktigt bra efter paus, i den andra matchen vann vi trots att vi inte var så speciellt spelförand­e och i den sista matchen mötte vi ett väldigt bra lag samtidigt som vi var trötta och slitna efter en intensiv vecka, berättar Robin Danielsson, och sammanfatt­ar sitt lags vecka, som innehöll tre matcher och fyra träningspa­ss på fem dagar, på följande vis:

– Vi spelade helt okej trots att vi inte är så samspelta. Två segrar är ju bättre än vad de flesta Dalslandsl­ag brukar lyckas med, vi har ju helt andra förutsättn­ingar än de större distrikten, konstatera­r Danielsson.

Han fick starta samtliga tre matcher som antingen mittback eller innermittf­ältare och var nöjd och belåten med sin egen insats.

– Det blev bättre och bättre efterhand. Även om vi inte mötte de största distrikten var det ändå väldigt kul att få mäta sig med spelare i sin egen ålder från de andra distrikten och se var man står jämfört med dem, berättar Robin, som överlag var väldigt nöjd med upplevelse­n.

– DET VAR väldigt roligt och utveckland­e. Vi hade föreläsnin­gar där man fick höra vilka typer av spelare som ungdomslan­dslagen söker, hur man ska träna och sköta kosten för att bli så bra som möjligt, säger Danielsson och fortsätter:

– Allting runt omkring var väldigt profession­ellt. Man fick en veckas inblick i hur livet som proffs är och det gav mig verkligen mersmak på att vilja fortsätta satsa.

”Två segrar är ju bättre än vad de flesta Dalslandsl­ag brukar lyckas med”

ROBIN DANIELSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden