Ttela

Hagborg Asp tog Sverige till semifinal

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Det var högdramati­skt när Sverige slog Irland i kvartsfina­len av lag-em. Vänersborg­ssonen Viktor Hagborg Asp vann den avgörande matchen på 18:e hålet och skickade Sverige till semifinal. – En otrolig lättnad och glädje, berättar segerregis­sören.

Sverige har imponerat hittills under lag-em för pojkar. Ett starkt gruppspel ledde till en andraplats i totalställ­ningen och avancemang till A-slutspelet. I kvartsfina­len väntade Irland i en tillställn­ing som inlednings­vis såg ut att bli en ganska komfortabe­l resa till semifinal för Sverige.

DE TVÅ DUBBELMATC­HERNA under förmiddage­n gick nämligen i Sveriges favör, varför Onsjö Gk-spelaren Viktor Hagborg Asp och hans lagkamrate­r kunde gå in i det individuel­la matchspele­t med mindre press på sina axlar.

– Jag gick ut med en avslappnad känsla inför singelspel­et eftersom jag visste att vi ”bara” behövde vinna två matcher för att gå vidare, berättar Viktor, vars match mot irländaren John Brady inleddes lika jämnt som den skulle sluta.

– Matchen stod och vägde, men efter åtta hål hade jag två upp på honom. Men ganska snart var han ikapp och från 13:e hålet var det egentligen lika fram till slutet.

Samtidigt som Viktors match pågick hade hans lagkamrate­r svårt mot sina kombattant­er, och med endast ett fåtal hål kvar i sin helt jämna match gick det upp för honom att han nog var tvungen att vinna sin kamp.

– JAG HADE ingen aning om hur det gick i de andra matcherna, men när det var två-tre hål kvar av min match och publiken blev större insåg jag att jag nog behövde lösa det här, berättar Hagborg Asp, som till sin stora glädje och motståndar­ens lika stora förtret fick se Brady missa ett ganska kort slag på det 18:e och sista hålet och därmed förkunna att Sverige var klart för semifinal.

– Jag hade räknat med särspel, så jag blev framförall­t lättad även om glädjen har kommit nu. Det var skönt att man levererade när det verkligen gällde.

ISEMIFINAL­EN VÄNTAR Schweiz, en idrottsnat­ion som Sverige slagit ut i både fotbolls-vm och ishockeyvm i år. Det är dock ett motstånd som Hagborg Asp inte har jättebra koll på.

– Jag har dålig koll på dem, faktiskt. Vi får se hur det går, jag ska bara försöka gå ut och ha kul. Axevalla

Lopp 8. 2640m, auto Bellatrix Zet Vera Spiro A Taste of Honey Calamara’s Girl Helloise Boko Sheilah Laday Ambon Degato Restless Global Upper Style Klara Håleryd Ace of Fairway Alfa Mare

fungerade strålande på barfotabal­ans senast. Kliver med den insatsen i färskt minne fram som favorit till segern i detta försök till Stochampio­natet. Peter Unterstein­ers

utmanar trots bakspår.

DD-2. Lopp 9. 2640m, auto Swarovski Broline Rita C.D. Nacrous Worth a Lot Blue Racer Ås Current Affair Anne Royal Vanquish Kronos Mellby Free Poem in Motion Hip Hurray Boko Charmante Amok

avslutade starkt efter en invändig resa i Stosprinte­rn senast. Läget, bricka åtta, skrämmer så även om tipsettan är given krävs gardering. Se upp med hästar som samt segervana

Dd-system 6 rader

DD-1: 7, 9 DD-2: 1, 8, 9

 ?? Bild: KENT ENG ?? NÖJD MED LAGET. Viktor Hagborg Asp betonar det svenska lagets stora insats under lag-em. ”Det är imponerand­e att det gått så bra som det gjort med tanke på att jag är den enda i laget som spelat EM tidigare”.
Bild: KENT ENG NÖJD MED LAGET. Viktor Hagborg Asp betonar det svenska lagets stora insats under lag-em. ”Det är imponerand­e att det gått så bra som det gjort med tanke på att jag är den enda i laget som spelat EM tidigare”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden