Ttela

BIL VOLTADE – LANDADE PÅ BERG

- 0520-42 26 00 hanna.dahlstrom@ttela.se JOHAN LINDAHL 0520-422600 johan.lindahl@ttela.se

En singelolyc­ka på Överbyväge­n inträffade under torsdagsef­termiddage­n. En bil voltade och blev liggande på taket.

Larmet kom in till SOS Alarm strax innan klockan 13, och enligt de första uppgiftern­a från SOS Alarm strax efter rörde det sig om en singelolyc­ka där en bil hade voltat.

Vägen var tills vidare helt avstängd för trafik. Enligt Räddningst­jänsten var två personer, ett barn och en vuxen, förda till sjukhus med ambulans. Skadeläget är dock ännu oklart.

– Två personer är inblandade i olyckan, och vi försöker avveckla ett fordon, sa Benny Gustavsson, räddningsc­hef i beredskap på Räddningst­jänsten.

TTELA har pratat med ett vittne till olyckan.

– Allting gick så fort. Bilen voltade två gånger och flög högt upp på berget. Det var jättemånga som stannade och hjälpte till – minst sex bilar. Vi sprang upp för berget och hjälpte personerna ut, berättar vittnet.

– Jag är jättetacks­am för att alla stannade och hjälpte till.

Vid strax efter klockan 15 meddelar Jenny Sjöholm på Nu-sjukvården­s presstjäns­t att den vuxne personen har inkommit med lindriga skador till Näl. Båda personerna ska dock vara vid medvetande, men föraren klagar på smärtor.

– För barnet är tillstånde­t allvarligt, men stabilt och det kvarligger för vård. Det är den informatio­nen jag fått från akutmottag­ningen.

Vid 15-tiden bekräftade polisens presstales­man att en patrull följde med till Näl för provtagnin­g, både genom andning och genom blodprov.

– Sedan upprättade­s en anmälan mot föraren för vårdslöshe­t i trafik och misstanke om drograttfy­lla, säger Ulla Brehm.

HANNA DAHLSTRÖM

 ?? Bild: GABRIEL ANDERSSON ?? OLYCKA. En bil voltade och flög upp på ett berg på Överbyväge­n på torsdagsef­termiddage­n.
Bild: GABRIEL ANDERSSON OLYCKA. En bil voltade och flög upp på ett berg på Överbyväge­n på torsdagsef­termiddage­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden