Ttela

Löven faller rekordtidi­gt

- HANNA DAHLSTRÖM 0520-42 26 00 hanna.dahlstrom@ttela.se

Det påminner om höst på Kungsgatan. Lindarna i allén har redan börjat tappa sina löv. – Det är rekordtidi­gt, säger Mikael Arvidsson, parkansvar­ig på Trollhätta­ns stad.

Den som spatserar på Kungsgatan kan se en ovanlig syn för att vara juli månad: lindarna har börjat tappa sina löv.

– Det är rekordtidi­gt – det kan man lugnt säga, säger Mikael Arvidsson, parkansvar­ig.

Enligt Arvidsson ser man flera träd i staden som inte mår så bra just nu – en del på grund av almsjukan, andra på grund av det torra vädret. Men det är bara lindarna som börjat tappa sina löv.

– Det är torkan, det är kaotiskt för dem i värmen. Det här är stora, äldre träd, men vi kan inte göra så mycket; det går inte att vattna dem extra heller för det är så stenhårt i backen eftersom det är så torrt, vi kommer inte ner med något.

MEN MIKAEL ARVIDSSON är inte orolig för att lindarna inte ska klara sig.

– De kommer absolut komma tillbaka. De tappar löv lite tidigare bara och det ser lite skräpigt ut, men jag tror inte att det kommer hända något med dem. De har fortfarand­e löv kvar på grenarna.

Överlag jobbar staden nu med att extra bevattning på grund av torkan. Sex personer jobbar med bevattning­en av sommarblom­mor, nyplanteri­ngarna och i de perenna rabatterna. Alla nysatta träd och de som planterade­s under fjolåret får också extra vatten. Man har även vattenspri­dare igång.

– Det går för högtryck, säger Mikael Arvidsson.

”Det är torkan, det är kaotiskt för dem i värmen”

MIKAEL ARVIDSSON Parkansvar­ig

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ??
Bild: ANDREAS OLSSON
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? HÖSTKÄNSLA. Man kan nästan tro att det är höst, när lindarna i allén tappar löv – lagom till Fallens dagar. Det är ”rekordtidi­gt”.
Bild: ANDREAS OLSSON HÖSTKÄNSLA. Man kan nästan tro att det är höst, när lindarna i allén tappar löv – lagom till Fallens dagar. Det är ”rekordtidi­gt”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden