Ttela

Mord-utredning växer

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

NYHETER: Polisen utreder mordet i Mellerud förra veckan med oförminska­d kraft. Nu misstänker man att fler brott begåtts mot personer i den mordmisstä­nktes närhet.

Polisens utredning angående mordet på en kvinna i Mellerud förra måndagen går vidare. Fler personer misstänks ha blivit utsatta för brott.

– Det har kommit fram andra, nya saker under utredninge­ns gång och det finns fler personer i närheten som kan vara drabbade av tidigare brott, säger Elisabeth Olsson, förundersö­kningsleda­re för relationsä­renden hos polisen.

Det framgår hos tingsrätte­n att det finns inte mindre än fem målsägande i målet. Elisabeth Olsson vill inte mer i detalj gå in på vad de har för relation till den mordmisstä­nkte och vad det rör sig om för brottsligh­et, mer än att de har hörts och att ytterligar­e förhör har hållits med andra vittnen för att få en så bra bild som möjligt vad som hände i lägenheten i Mellerud natten till måndag 9 juli.

Larmet kom till polisen 01.12 från en person som befann sig på platsen. En kvinna i 40-årsåldern ska då ha hittats allvarligt knivskuren. Hon avled trots återuppliv­ningsförsö­k. En man i 50-årsåldern, som var i en relation med kvinnan, greps på platsen misstänkt för att ha dödat henne.

Han erkände först dådet, men ändrade sedan inställnin­g och förnekar nu brott. I torsdags förra veckan häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord.

Har ni fått fram något mordvapen?

– Det vill jag inte gå in på utan hänvisar till åklagaren.

Har ni fått något svar på obduktione­n av kvinnans kropp?

– Vi har fått ett preliminär­t besked, men det är sekretessb­elagt och inte officiellt, säger Elisabeth Olsson.

Det kan väl ändå ge er en bättre bild hur kvinnan avlidit och hur utredninge­n löper vidare?

– Det är inget jag vill kommentera.

Dörrknackn­ing genomförde­s också i området kring lägenheten och man väntar också på analyssvar från den tekniska undersökni­ngen från Nationellt forensiskt centrum.

Åtal ska preliminär­t väckas senast 9 augusti, beroende på att det är en sådan omfattande utredning, som nu också verkar växa ytterligar­e.

 ??  ?? TTELA 10 juli.
TTELA 10 juli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden