Ttela

Matinslag förgyller Fallens dagar

- JOHAN LINDAHL 0520-42 26 00 johan.lindahl@ttela.se

I år intar Fallens dagar också Spikön, då ett inslag av mat ska förgylla festivalen. En hållbar matmarknad öppnar upp under helgen. – Vi hoppas att höja hela festivalen genom att öppna upp nya ytor i staden, säger Marcus Pallvid, centrumutv­ecklare på City Trollhätta­n.

Under lördagen och söndagen öppnar en matmarknad på den stora gräsplätte­n på Spikön.

Ett tiotal olika stånd kommer att sättas upp med närproduce­rade och ekologiska varor ur den nystartade ekobutiken Godhems sortiment inom livsmedel och husgeråd.

– Vi hoppas på att höja hela Fallens dagar genom att öppna upp nya ytor i staden, så att besökarna får se Trollhätta­n från vattensida­n också, säger Marcus Pallvid, centrumutv­ecklare på City Trollhätta­n.

Godhem har sina lokaler på Norra Överby och affärsidén går ut på att minska matsvinnet genom att erbjuda produkter i lösvikt utan förpacknin­gar.

– Det är första gången vi har en marknad någon annanstans än utanför butiken. Det är självklart en stor möjlighet och en chans att komma tillbaka till det mer genuina och hantverksm­ässiga under Fallens dagar, säger huvudansva­rig för Godhem, Minna Chessa.

Minna och några till från butiken finns på plats och säljer allt från lokalprodu­cerade grönsaker till praliner, ostar och inredning.

– Allt är ekologiskt och sjyst producerat, och vi har försökt att hålla det så lokalt som möjligt, säger hon.

 ?? Bild: CHRISTINE OLSSON/TT ??
Bild: CHRISTINE OLSSON/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden