Ttela

Nu startar årets stora folkfest

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Nu är de back igen – både Fallens dagar och Samir & Viktor. – Vi är jättenöjda med programmet, säger festivalge­neralen Marcus Rudström.

Som evenemangs­ansvarig för Trollhätta­ns stad har han vid det här laget varit med om ett antal upplagor av Fallens dagar. Däremot är 2018 första gången han är med och bokar en artist som redan har spelat på Trollhätta­ns stora stadsfest en gång.

– Vi har bestämt oss för att byta alla artister från år till år, så Samir & Viktor är de första jag bokar två gånger, men de gjorde väldigt bra ifrån sig när de var här 2016. De gör sin grej och ungarna älskar det. Dessutom är de goa människor att jobba med, förklarar Marcus.

ANNARS TOG DET, av olika anledninga­r, längre tid än vanligt att få ihop artistuppb­ådet den här gången och därför blev programmet också klart betydligt senare än vanligt.

– Men vi är jättenöjda med hur det blev. Det är starka namn på scenen på Drottningt­orget och vi har ett fantastisk­t program i tältet på Hojumstune­t, på dagtid såväl som kvällstid.

Apropå torget så pågår där stora ombyggnads­arbeten, men det kommer inte att påverka festivalen, försäkrar Marcus.

– Däremot kommer vi troligtvis inte att kunna vara på torget nästa år och vi håller just nu på att titta på flera olika alternativ till lösningar.

Förutom artisterna på scenerna slår Marcus ett slag för gatuartist­erna från Stockholm Street Festival, som showar på Gågatan i flera omgångar under lördagen.

– De levererar varje år! Det är världsarti­ster inom den genren som kommer hit, verkligen top of the line, så dem ska man inte missa.

EN NYHET FÖR året är matmarknad­en ”En godare sommarmark­nad” på Spikön med fokus på närproduce­rad mat från lokala leverantör­er. Ett ämne som ligger i tiden, minst sagt.

– Den tror vi jättemycke­t på! säger Marcus, som också gärna framhåller den populära fisketävli­ngen för barn i Gamle dal’n på söndag.

– Vi har fått reda på att den är Sveriges största i sitt slag och nu har Sportfiska­rna centralt gått in som sponsor. Det är ett stort erkännande för tävlingen, säger den stolte festivalge­neralen.

På frågan om hur framtiden för Fallens dagar ser ut svarar han att arrangörer­na är nöjda med storleken och upplägget.

– Vi kan inte bli större, för vi klarar helt enkelt inte av att ta emot mer folk, men vi kan alltid bli bättre. Vi tittar alltid på hur säkerheten och tillgängli­gheten kan förbättras men också på bredden. Det ska finnas något för alla åldrar och i år känner vi att det saknas något för gruppen mellan 13 och 20 år, som är en jättesvår kategori att täcka. Men vi jobbar på det!

SÅ, MARCUS, TILL slut den viktiga frågan med tanke på att Samir & Viktor kommer till stadsfeste­n: kan du shuffla?

– Nej, nej, nej, jag har fullt upp med att försöka lära mig flossa! Jag har ingen koordinati­on alls, haha!

Fotnot: Fallens dagar pågår 20– 22 juli och du hittar hela festivalpr­ogrammet på www.vastsverig­e. com/fallensdag­ar/ Vi finns så klart på plats under de tre festivalda­garna för att bland annat mingla och kolla in konserter. Är du kanske med på bild? Följ festen på ttela.se

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? POPPIS DUO. Samir & Viktor är tillbaka på Fallens dagar. På lördag är de en av tre akter från årets Mello som showar på Drottningt­orget.
Bild: ANDREAS OLSSON POPPIS DUO. Samir & Viktor är tillbaka på Fallens dagar. På lördag är de en av tre akter från årets Mello som showar på Drottningt­orget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden