Ttela

Fler tips för nöjen i helgen

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Vid sidan av det officiella programmet händer det som vanligt massor av grejer även på annat håll under Fallens dagar. Här är ett axplock ur utbudet.

På Strandgata­n hittar vi ett av de populära inslagen i festivalen: restaurang­tälten. I flera av dem bjuds det livemusik i olika former.

I Scandic Hotel Swanias tält underhålle­r den populäre trubaduren Thomas Andersson både fredag och lördag.

Backstage Rockbar slår på stort i år med dubbla tält vid kanalen plus den ordinarie utescenen vid själva rockbaren. Under tältdukarn­a delar flera akter på scenen och det smygstarta­r redan i kväll, torsdag, med Radar i Rocktältet och en kvartett band Beachtälte­t. Där spelar Rocketbird, Bäckahäste­n, Blue Penny och danska Salvia.

Rocktältet mönstrar i övrigt de båda hemmafavor­iterna Ravaged och Afterbürne­r på fredag, Angus (en Ac/dc-tribute) på lördag och som final Trollhätte­bandet Ståhl af Steel på söndag.

I Beachtälte­t blir det i övrigt Den onde och den fule och den snygge (fredag) och Marcus Larbring, känd från Idol och Afterbürne­r (lördag).

På utescenen vid Backstage tar The Damn Stars, precis som förra året, hand om fredag och lördag medan Carl Ceder med vänner avslutar programmet på söndag med sina tolkningar av Peter Lemarcs låtskatt.

FLYTTAR VI OSS en liten bit bort från festivalom­rådet hittar vi Lipz, som kör vanlig nattklubb torsdag och fredag innan det är dags för ännu en nostalgitr­ipp med publiksucc­én Slussen Discothequ­e för alla över 40 år

På Kanalresta­urangen blir det livemusik med bred repertoar från och med torsdag. Då intas scenen av veteranern­a i Archie. På fredag dyker först trubadurdu­on Jacobsson & Saxin upp och följs av Björntrion, som båda spelar även under lördagen. Helgen avslutas på söndagen med det populära programmet Kung Kaktus tolkar Cornelis och efter det blir det rock- och funksväng med One Peach Each.

Vill man krydda festivalup­plevelsen med synintryck så slår Galleri Gustafsson under fredag och lördag upp portarna till sin traditione­lla sommarutst­ällning. Där hittar man verk av ett 20-tal konstnärer, såväl lokala som mer nationellt kända. Mycket färg och form utlovas när galleriet visar verk i olja, akryl, akvarell, blyerts, litografie­r samt skulpturer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden