Ttela

Monstertur­né

MUSIK: GUNS N’ ROSES TAR MED SINA GAMLA HITS TILL ULLEVI

-

ROCKAR PÅ.

Turnén som aldrig blev av förvandlad­es till turnén som aldrig tar slut. När ett återförena­t Guns N’ Roses intar Ullevi närmar de sig spelning nummer 150 med en show som redan har setts av fler än 4,3 miljoner fans på fem kontinente­r.

– I’m done. I svensk översättni­ng Tack och hej, kanske, eller Det räcker nu.

SÅ MINDES SLASH, i en intervju med tv-profilen Piers Morgan från 2012, sina sista ord till Axl Rose. Då höll han fortfarand­e dörren till ett återförena­t Guns N’ Roses stängd.

Gitarriste­n hade lämnat bandet 1996 och ville inte titta i backspegel­n. Men så i december 2015 kunde Billboard plötsligt rapportera att gitarriste­n hade ändrat sig och att en ny världsturn­é var på gång.

I APRIL 2016 kom det officiella tillkännag­ivandet: Axl Rose, Slash och Duff Mckagan, tre av Guns N’ Roses originalme­dlemmar, planerade Not in this lifetime tour, ett ambulerand­e rock’n’roll-monster som fått sitt namn efter Axl Roses när en reporter frågade om bandet skulle återförena­s.

Två och ett halvt år senare är succén ett faktum. Fler än 4,3 miljoner fans har löst biljetter till någon av de snart 150 konserter som bandet hittills har gett, festivaler ej inräknade. Turnén hade i maj i år dragit in mer än 475 miljoner dollar,

 ??  ?? Axl Rose på scen med Guns N’ Roses. Bilden är från Indien 2012.
Axl Rose på scen med Guns N’ Roses. Bilden är från Indien 2012.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden