Ttela

Slutspel med vinster och förluster

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Onsdagen var intensiv för de fem lagen från TTELA-LAND i Gothia Cup, efter avslutat gruppspel blev det slutspel för fyra. HIS/TFK tog vidare i F16 och Vänersborg­s IF i P14, medan Trollhätta­ns FK (P15) och Melleruds IF (P14) båda förlorade. VFK:S F16 vann sin grupp och gör entré i slutspelet under torsdagen (se artikel här intill).

Trollhätta­ns FK:S P15 besegrade norska Sprint-jelöy i sin öppningsma­tch och kryssade mot Furulands IK i den uppföljand­e gruppspels­matchen.

Med dessa resultat i bagaget var TFK i stort sett klart för A-slutspel inför onsdagens gruppspels­epilog mot spanska Martutene.

Ett svenskt lag mot ett spanskt, det låter på förhand som en matchbild där det sistnämnda laget är det bollförand­e av de två på planen medan det svenska laget tillämpar ett lågt försvarssp­el och satsar på snabba omställnin­gar.

TFK-MARTUTENE VAR DOCK den raka motsatsen, i alla fall om man får tro TFK:S tränare Peter Engström:

– Jag är förvånad över att vi ägde så mycket boll. De slog mest långt, berättar Engström, vars kombattant dock lyckades bäst med sin matchplan och vann med 4-1. TFK:S tröstmål prickades in av Emil Berg och innebar reducering till 1-3.

Engström var dock tydlig med att påpeka att resultatet inte är det primära med ungdomsfot­boll.

– Vi hade också kunnat spela grisigt, men hur kul är det? Vi vill utveckla våra spelare på sikt och det gör vi inte om vi bara slår ifrån oss i varje match, fastslår Engström, som tillsamman­s med sitt lag trots förlusten blev klart för A-slutspel. Där tog det däremot stopp redan i första matchen efter 0-1 mot Kungsbacka.

MELLERUDS P14 INLEDDE onsdagen med gruppfinal mot långväga gästerna Kona Crush – från Hawaii (!)

– Det är kanske den bästa match det här laget har gjort någonsin, menade Mif-ledaren Morgan Flodin.

Matchen slutade 3-3 och innebar att Kona Crush vann gruppen på bättre målskillna­d före MIF.

– Lite synd att vi inte vann, då hade vi gått direkt till 32-delsfinal.

Nu blev det i stället spel en omgång tidigare, och förlust (1-3) mot Tiller från Norge.

– Ett jättebra lag, vi fick jaga boll i 50 minuter...

Flodin kunde dock inte vara annat än nöjd med insatsen i Gothia Cup: – Killarna har varit fantastisk­a. Om MIF vunnit gruppen hade man i slutspelet istället fått möta Milano United från Sydafrika.

– Och det var lite synd, de bor på samma skola som oss.

... I flickor 16 vände HIS/TFK underläge 0-1 till seger med 2-1 mot Clauseneng­en (Norge), efter mål av Ebba Hallberg och Signe Bernlo, och är därmed klart för 16-delsfinal.

Motståndar­e där blir Örebro SK Söder.

... Sist ut under onsdagen var Vänersborg­s IF:S P15, som håller till i B-slutspelet, och det blir fortsatt spel för Vif-grabbarna. Detta sedan Emanuel Kittelmann Flensner gjort enda målet i segermatch­en mot Euro Sport från Brasilien.

I dag väntar 32-delsfinal mot Stars´n Stripes från USA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden