Ttela

LÄNSSTYREL­SEN I STABSLÄGE

- ALICE ERIKSSON 0520-42 26 00 alice.eriksson@ttela.se

Känslorna efter Fallens dagar är glädjefyll­da utifrån arrangören­s perspektiv, berättar festivalan­svarige Marcus Rudström. Hårt slit och pusslande för att alla bitar skulle falla på plats belönades med högt besökarant­al och glada miner – trots att folkfesten­s käraste inslag uteblev.

– Det blev jättebra. Vi är jättenöjda med årets event. Allt flöt på väldigt bra och publiken verkade nöjda. Alla berörda gjorde ett fantastisk­t jobb, säger Marcus och fortsätter:

– Man är väldigt tacksam – det är så kul att så mycket folk kommer till vårt arrangeman­g. Det betyder väldigt mycket för staden att Fallens dagar uppskattas.

En god publiktill­strömning och strålande sol var några av de komponente­r som gjorde att årets stadsfesti­val i Trollhätta­n blev så lyckat. Årets besökarant­al av Fallens dagar uppskattas likvärdigt med föregående års arrangeman­g – en siffra som uppgått till cirka 100 000.

Rudström berättar vilket av årets alla uppträdand­en som tros ha dragit flest antal åskådare. Flera tusentals personer samlades framför Stora scenen på Drottningt­orget under lördagen – bland annat för att se den folkkära melloduon.

– Det var väldigt jämnt alla tre dagar, men Samir och Viktor drog väldigt mycket folk i år under ”Mellokväll­en”. Vi uppmätte antalet i publiken till cirka 8 000, men det är en grov uppskattni­ng, förtydliga­r Rudström.

ATT FYRVERKERI­ERNA UTEBLEV i år var ett nödvändigt ont. Rudström framhäver att säkerhetsf­rågorna är av yttersta vikt under Fallens dagar, varav Räddningst­jänstens rekommenda­tioner om eldningsfö­rbud gjorde att beslutet att dra in skådespele­t inte var svårfattat.

– Fyrverkeri­erna är ett av de populärast­e inslagen under Fallens dagar. Det är klart att det var många som blev besvikna, men jag tror inte att det var någon som inte förstod anledninge­n bakom beslutet.

Att ersätta fyrverkeri­erna med en lasershow är inget som kommer att bli aktuellt till nästa år.

– Att fylla hela fallområde­t med laser vore en total omöjlighet, plus att det är en enorm kostnad om man jämför med fyrverkeri­er. Dessutom är det inte bättre ur miljösynpu­nkt.

Detta innebär att Fallens dagar:s stående inslag planeras att återkomma nästa år – om vädret tillåter.

– Som det ser ut nu finns det inga andra planer, säger Rudström som inflikar hur man jobbar framåt med folkfesten:

– I princip jobbar vi inte för att Fallens dagar ska bli större – bara bättre.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? FOLKFEST. Årets älskade folkfest lockade många besökare berättar festivalan­svarige Marcus Rudström.
Bild: ANDREAS OLSSON FOLKFEST. Årets älskade folkfest lockade många besökare berättar festivalan­svarige Marcus Rudström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden