Ttela

Fallens dagar lockade många

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Festivalan­svarige Marcus Rudström berättar om årets lyckade evenemang och om förhoppnin­gar inför nästa års festival.

Utredninge­n kring mordet i Mellerud är nu inriktad mot att hålla förhör med personer i anslutning till brottet. När ett åtal ska komma är något åklagaren ska ta ställning till i början av augusti.

I mitten av juli larmades polis och ambulans till en adress i centrala Mellerud. På platsen finner de en svårt knivskuren kvinna vars liv inte går att rädda. På platsen grips en man som först anhölls och sedan häktades misstänkt för mord. Mannen som är 50-årsåldern erkände först att han mördat kvinnan men tog sedan tillbaka sitt erkännande. Utredninge­n inriktades tidigt mot dörrknackn­ing och förhör parallellt med en teknisk undersökni­ng. Något man fortfarand­e jobbar med berättar åklagaren i målet Carin Pedersen.

– Utredninge­n går framåt och just nu är det många personer som hörs. Parallellt med det genomförs en teknisk undersökni­ng. Vilka personer som förhörs vill jag inte kommentera i dagsläget, säger hon.

TTELA HAR TIDIGARE berättat att det i målet finns fem målsägande. Vilka dessa är eller om mannen misstänks för fler brott än mord vill åklagaren heller inte kommentera i dagsläget. En preliminär obduktions­rapport var klart innan häktningsf­örhandling­en. Kvinnan dog av skärskador men Carin Pedersen vill inte kommentera något kring mordvapnet.

När ett åtal kan tänkas komma är i nuläget inte klart.

– Det kommer att dröja, nästa omhäktning är 8 augusti. När ett åtal ska komma är något jag tar ställning till i början av augusti, säger åklagaren. MELLERUD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden