Ttela

Vi levererar ett Trollhätta­n som är till för alla

-

Svar till Liberalern­as insändare, TTELA 9 juli

Socialdemo­kraterna i Trollhätta­n prioritera­r välfärd, jobb och centrumutv­eckling. Vi vill fortsätta leverera ett Trollhätta­n för alla. Du som Trollhätte­bo ska kunna känna frihet och framtidstr­o. För att det ska vara möjligt måste du som äldre kunna lita på att äldreomsor­gen skapar en meningsful­l vardag, att alla elever har möjlighet att lyckas i skolan och att ingen människa lämnas efter i samhället.

MED DET SAGT vill vi klargöra några saker för invånarna i Trollhätta­n. Rita Paulsson Svensson (L) menar i sin senaste insändare att kommunen skulle vara skuldsatt. Det är ett felaktigt påstående, vilket hon också vet om. Det handlar om en borgenssum­ma till våra välskötta kommunala bolag AB Eidar, Kraftstade­n och Trollhätta­n Energi, som hon kallar för skuld. Observera att de totala tillgångar­na för dessa bolag tillsamman­s utgör ett mycket större värde än borgenssum­man. Med andra ord tjänar stadens invånare på att vi har våra kommunala bolag.

DET GENERERAR MER intäkter till stadens verksamhet­er. Vi har inte en krona i skuld, utan ett totalt kapital på cirka 1,6 miljarder tack vare alla Trollhätte­bor som arbetar och varje år genererar intäkter till kommunen. Med dessa intäkter kan vi bland annat investera i nya Drottningt­orget och Stridbergs­bron som ska gå till den nya stadsdelen Vårvik.

FRAMFÖRALL­T KAN VI lägga mer pengar på äldreomsor­g, skola, bostadsbyg­gande och arbetsmark­nadsinsats­er som tillsamman­s sänker arbetslösh­eten, motverkar segregatio­nen och bidrar till ett Trollhätta­n för alla.

RITA PAULSSON SVENSSON svartmålar gärna Trollhätta­n. Dessutom väljer hon att både ljuga och utelämna delar av sanningen i sin insändare. Trollhätta­n har de senaste åren haft en positiv utveckling. Men självklart kvarstår också många utmaningar. Den 9 september är det val till kommun, region och riksdag. Vi socialdemo­krater vill fortsätta våra satsningar på välfärd, jobb och centrumutv­eckling med målsättnin­gen om 70 000 invånare till år 2030.

 ?? Bild: ADAM IHSE/TT ??
Bild: ADAM IHSE/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden