Ttela

Attackerad­e pojkvän med yxa och kökskniv

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

En kvinna åtalas för att ha skurit sin pojkvän med kökskniv och yxa över bröstkorge­n. Kvinnan som nekar till brott åtalas också för bland annat rån och ett till fall av misshandel.

En kvinna i 30-årsåldern åtalas nu vid Vänersborg­s tingsrätt misstänkt för att bland annat ha misshandla­t en man hon haft en relation med. Misshandel­n ska ha bestått i att hon skurit och attackerat mannan med en kökskniv, en yxa och en glasskärva. Kvinnan ska också ha kastat en blomkruka mot pojkvännen­s huvud. Hon ska ha knuffat honom så han föll till marken och därefter skurit i mannens bröstkorg och mage med både kniven och yxan.

I förhör berättar kvinnan att mannen skurit sig själv. Att han skulle ha gjort det berodde på svartsjuka och att han skulle skylla skadorna på henne. Den målsägande mannen berättar å andra sidan att kvinnan blivit arg på honom efter att han fått ett krampanfal­l som kvinnan menade att han simulerade.

Attacken mot pojkvännen är inte det enda kvinnan nu åtalas för, åtalet består av sammanlagt fem punkter.

30-åringen åtalas också misstänkt för rån. Vid ett tillfälle ska hon ha försökt stjäla en klänning från en butik men ertappas av butiksägar­en. När ägaren konfronter­ar kvinnan ger hon honom två knytnävssl­ag i ansiktet. Kvinnan åtalas också för stöld efter att hon ska ha stulit kläder till ett värde av 1 200 kronor från en butik i centrala Trollhätta­n. När hon greps för stölden ertappades hon också med en mindre mängd cannabis, varför hon också åtalas för ringa narkotikab­rott.

Det sista brottet kvinnan åtalas för är en misshandel som ska ha ägt rum på gatan i centrala Trollhätta­n. Kvinnan ska ha knuffat en man till marken och sedan attackerat honom med sparkar och slag.

Kvinnan förnekar alla brott förutom stölden i klädbutike­n och narkotikab­rottet.

Det är inte första gången kvinnan hamnar i klammeri med rättvisan. Sedan tidigare förekommer hon under tolv punkter i brottsregi­stret. Det rör sig om brott såsom: misshandel, olaga hot, stöld, häleri och narkotikab­rott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden