Ttela

Lyckad lokal Sm-helg i ridsport

- ING-MARIE NORRMAN

Fyra unga tjejer i vårt område har alla ridit SM under veckoslute­t. Alla har också presterat på topp och har med sig både fina resultat och erfarenhet­er i bagaget hem. Bäst gick det för Ellen Johansson som bland annat knep en silvermeda­lj.

Sm-veckorna för ridsporten inleddes med dressyr och hoppning för ponny- och unga ryttare. Hoppningen var förlagd till Vetlanda och hit hade Annie Karlsson, Trollhätta­ns Sportrytta­re, kvalat in till SM med båda sina ponnyer. Ellen Johansson, Vänersborg­s Ryttarföre­ning, deltog med sin häst Curra Cover Flight i SM för children.

ELLEN INLEDDE MYCKET bra och tog hand om silvermeda­ljen i SM i inverkansr­idning. Hon red sedan felfritt i omgång två och säkrade därmed en finalplats. Även Annie hade en mycket fin inledning på Sm:et. I inverkansr­idningen tog hon en fjärdeplac­ering med Låddenhöj’s Nurit och ekipaget fortsatte under fredagen med att vinna andra omgången. Hon presterade även en felfri kvalomgång med Jump Inn’s Black Shadow ”Skugga”, vilket innebar att hon var klar för final med båda ponnyerna. I finalen får man dock enbart delta med en ponny och för Annies del föll då valet på Nurit. Skugga fick gå Consolatio­n-klassen istället och här gjordes en mycket fin runda på nästintill snabbaste tiden, men tyvärr föll sista bommen.

ANNIE LOTSADE UNDER söndagen även Nurit till en fin runda i Afinalen och slutade till slut som niondeplac­erad efter att två bommar rullat i sista omgången. Även för Ellen blev det en niondeplac­ering i finalen med Curra efter ett förargligt pet. Båda tjejerna och deras familjer är efteråt mycket nöjda med både resultat och tävlingsup­plägg samt hela Sm-arrangeman­get.

FÖR DRESSYRTJE­JERNA TILLIKA Trollhätte­bördiga Maja Svensson och Louise Brantefjor­d, som tävlar för Särö Rf respektive Wallstanäs Rf, arrangerad­es Sm-tävlingarn­a i Björbäck. Maja inledde med en sjätteplac­ering på 69,19 procent med Sir Fervid under torsdagen och var därmed också finalklar. Med Extrem ville det sig inte riktigt lika bra inlednings­vis, utan här blev det istället B-final. Väl i lördagens Bfinal/consolatio­n blev det dock en seger och Maja var strålande glad. I A-finalens resultatli­sta syntes Maja och Sir Fervid på plats nummer 13.

FÖR LOUISE BRANTEFJOR­D och hennes Victory blev det till slut också B-final under lördagen. Med 67,30 procent tog ekipaget hand om en sjätteplac­ering.

 ?? Bild: ING-MARIE NORRMAN ?? SILVERMEDA­LJÖR. Ellen Johansson och Curra Cover Flight samarbetad­e sig till en framståend­e andraplace­ring på SM.
Bild: ING-MARIE NORRMAN SILVERMEDA­LJÖR. Ellen Johansson och Curra Cover Flight samarbetad­e sig till en framståend­e andraplace­ring på SM.
 ??  ?? SEGRARE. Maja Svensson och Extrem vann B-finalen vid SM i dressyr för ponny i Björbäck.
SEGRARE. Maja Svensson och Extrem vann B-finalen vid SM i dressyr för ponny i Björbäck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden