Ttela

Admir byter Öster mot Gefle

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

olika klubbar. 2017 lämnade han LSK för anrika Östers IF och efter ett och ett halvt år i den småländska klubben drar han flyttlasse­t till Norrland för spel i Gefle IF.

– Det här känns väldigt spännande! Jag kommer göra allt som står i min makt för att lyfta Gefle, berättar Admir, vars nya klubb upplever en tung period i dess historia. Gefle var ett ständigt inslag i allsvenska­n åren 2004-2016, men har efter degraderin­gen haft svårt att komma upp i samma nivå. 2017 klarade man nytt kontrakt utan kvalspel i superettan­s sista omgång, och i år är man nästjumbo i tabellen efter halva säsongen spelad.

DET UTSATTA TABELLÄGET är dock inget som skrämmer Admir Bajrovic.

– Så länge jag får spela kontinuerl­igt spelar det ingen roll. Det är i såna här situatione­r man ska kliva fram och visa hur bra man här. Vi får se till att avsluta säsongen bra, det blir som 15 finaler i rad nu, påstår Bajrovic, som pekar ut bristande speltid i mittenlage­t Öster som den främsta anledninge­n till flytten.

– Jag hade bra statistik i Öster, 14 poäng (mål + assist) på 16 starter. Jag vill spela mer och få visa att jag är en riktigt bra spelare på den här nivån.

”Det blir som 15 finaler i rad nu” ADMIR BAJROVIC OM GEFLES UTSATTA TABELLÄGE

DET RÅDER INGEN tvekan om att forwarden vill visa upp sig på en ännu högre nivå. Kortsiktig­t är målet för Bajrovic och hans nya klubb att klara nytt kontrakt, men på längre sikt är ambitioner­na betydligt högre.

– Gefle vill tillbaka till finrummet, jag vill upp på den högsta nivån. Båda parter vill spela allsvenska­n inom en snar framtid och det känns skönt att vi har samma mål, säger Bajrovic, som initialt har kontraktst­iden tre och ett halvt år på sig att uppnå det med Gefle.

 ?? Bild: NICKLAS ELMRIN ?? SKRIVER NYTT KAPITEL. IFK Trollhätta­n-produkten Admir Bajrovic hoppas att flytten från Öster till Gefle innebär mer speltid och ett karriärsly­ft.
Bild: NICKLAS ELMRIN SKRIVER NYTT KAPITEL. IFK Trollhätta­n-produkten Admir Bajrovic hoppas att flytten från Öster till Gefle innebär mer speltid och ett karriärsly­ft.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden