Ttela

Andreas och Robert slåss om Sm-medaljer

-

Efter gedigna prestation­er i helgens Sm-tävling ligger de lokala endurohopp­en Andreas Toresson och Robert Friberg bra med i kampen om Sm-guld i sina respektive klasser. Inför avslutning­en ligger nämligen båda på en total andraplats.

Efter helgens deltävling i enduro-sm, har det spetsat till sig bra i Sm-serierna. Både Andreas Toresson, SMK Trollhätta­n, och Robert Friberg, Frändefors, gjorde bra resultat och ligger nu tvåa i sina respektive klasser.

För Robert Friberg var lördagen tuff:

– Körningen stämde inte helt hundra. Jag vågade inte dra på i allt damm, berättar Robert.

Trots detta blev det en tredje plats i klassen.

Till söndagen hade det kommit lite regn och det gjorde att han vågade satsa lite hårdare. Det slutade med en andraplats, bara sex sekunder efter segraren.

– Det känns lite surt men jag är nöjd att jag lyfte mig så mycket från lördagen, säger Friberg.

Nu tog sig Robert upp på andra plats i klassen SM 1, och det kommer bli en spännande avslutning.

I VRM 1 tävlade Andreas Toresson, och för honom blev det en fjärde- och en andraplats under de båda dagarna. Detta ledde till att han klättrade i tabellen och ligger nu även han tvåa i sin klass.

På norska Rudskogen kördes den tredje deltävling­en i Nordic Time Attack, och i klassen Club är det jämnt mellan förarna från vårt område.

Håkan Olsson, Vänersborg­s MK, körde starkt i kvalet och var tvåa i alla tre kvalen. När sedan finalen gick, blev det bara ett halvt varv.

– Någonting hände med bilen och drivningen. Det var bara att stanna, förklarar Olsson, som därmed tvingades lämna tävlingen med noll poäng.

I hans frånvaro passade de båda förarna från SMK Trollhätta­n, Sebastian Johansson och Simon Brandt, på att köra bra. Johansson slutade tvåa och Brandt trea i klassen, och det gör klassen ganska spännande inför den sista deltävling­en körs i början på september.

Sebastian Johansson ligger nu tvåa i klassen, Håkan Olsson trea och Simon Brandt femma, så nu är det upplagt för ett raffinerat avgörande på Kinnekulle Ring.

SVEN WASSÉN

 ?? Bild: JERRY LÖVBERG ?? SLAGLÄGE. SMK Trollhätta­n-föraren Andreas Turesson befinner sig i det berömda vinnarhåle­t inför Sm-avslutning­en.
Bild: JERRY LÖVBERG SLAGLÄGE. SMK Trollhätta­n-föraren Andreas Turesson befinner sig i det berömda vinnarhåle­t inför Sm-avslutning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden