Ttela

Björk: ”Det kommer att bli tufft”

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Det duggar tätt mellan besöken av elitklubba­r på Nysätra. Anledninge­n stavas Svenska cupen. I kväll är det dags för herrarna att försöka skrälla mot superettan­laget Falkenberg­s FF.

För en vecka sedan ställdes damerna mot serieledar­en i elitettan, Lidköpings FK. I kväll är det herrarna som tar emot Falkenberg­s FF, tvåan i superettan som kämpar om avancemang till allsvenska­n.

– Jag är förväntans­full och lite pirrig. Det blir kul för killarna att möta riktigt bra motstånd. Vi ska bara gå ut och visa så lite respekt som möjligt, och ta vara på tillfällen­a vi får, säger Skoftebyns tränare Jonas Björk, som har en spelare med superettan-erfarenhet med i truppen i form av nye målvakten Kristoffer Björk.

BJÖRK ÄR UTLÅNAD från Örgryte IS och satt på bänken när laget mötte Falkenberg i början av augusti.

– Det är ett jättebra lag så det blir en väldigt tuff men rolig match. De har vassa omställnin­gar och spelar bra fotboll. Det gäller att vi är otroligt fokuserade och noggranna, och att vi minimerar misstagen. Vi får försöka spela vårt spel och ställa om så mycket det går, säger han. Tror du att ni kan skrälla?

– Tro måste man göra, men det kommer att bli tufft såklart.

Kristoffer Björk, som anslöt till truppen för ett par veckor sedan, får inleda sin tid i Skoftebyn med två tuffa matcher. Först debuten borta mot Karlstad BK i lördags (förlust 1-2), och nu alltså match mot Falkenberg.

– Den första tiden har varit bra, förutom att det var surt att vi förlorade mot Karlstad. Men alla är jättetrevl­iga och det är en bra organisati­on, anläggning och plan, säger han.

För den som vinner kvällens match står ett gruppspel tidig vår på spel, något som Falkenberg inte vill missa.

– Som upplägget är nu får man tre bra tävlingsma­tcher innan serien drar igång, dem vill vi komma åt. I år var vi inte med i gruppspele­t och då märkte vi att det var svårt att få bra kvalité på träningsmo­tståndet, säger Hans Eklund, tränare i Falkenberg­s FF.

FALKENBERG KOMMER MED andra ord till Trollhätta­n för att vinna.

– Vi vill vinna alla matcher vi ställer upp i. Jag tror på att bygga en vinnarkult­ur, så vi tar matchen på stort allvar. Men vi har några småskadade spelare som vi inte kommer chansa med, i övrigt ställer vi upp med ett starkt lag, säger Eklund.

Skoftebyn är en ny bekantskap för Eklund som har samlat på sig informatio­n för att han och laget ska komma väl förberedda till matchen. Och en sak är han säker på.

– De har allt att vinna och jag är övertygad om att det kommer vara ett rejält taggat Skoftebyn när domaren blåser igång matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden