Ttela

FCT bjöd på målfest

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

FOTBOLL: TTELA-TVÅAN HERR

Stärkta av beskedet före match att Karlstad BK eventuellt kan bli av med de tre poängen mot VFK dagen innan – se artikel ovan – innebar att Fct-spelarna var på ett sprudlande spelhumör mot formstarka Hisingsbac­ka FC. – Matchen var avgjord redan efter den första halvleken, menade Jonas Emanuelsso­n som spräckte nollan på Edsborgs konstgräs.

Timmen före matchstart informerad­es FCT:S spelartrup­p om den protest som VFK lämnat in till förbundet och som om den går igenom gör att toppstride­n spetsar till sig inför de avslutande två seriematch­erna.

– Det gav oss en extra morot och energi till den här matchen, erkände FCT:S slitvarg på mitten, Jonas Emanuelsso­n.

DET VAR OCKSÅ han som med ett pressat markskott efter dryga kvarten visade vägen till storsegern.

– Det blev en ren träff – för en gångs skull, sa Jonas och flinade brett.

Arlind Beqiri och Johan Lundgren, straff, fyllde på till 3-0 innan paus och Hisingsbac­ka var ett

Matchfakta

Fct-hisingsbac­ka 7-1 (3-0) * Målen: 1-0 (17) Jonas Emanuelsso­n, 2-0 (20) Arlind Beqiri, 3-0 (38) Johan Lundgren, straff, 3-1 (57) Fredrik Johansson Zanjanchi, 4-1 (65) Arlind Beqiri, 5-1 (75) Robin Jansson, 6-1 (82) Marcus Knutsen, 7-1 (90) Tobias Berntsson. * Utvisad, HFC: Dennis Ballint (rött

kort direkt).

* Varningar, FCT: –. * HFC: Sam Panah, Tom Bergqvist. * Domare: Alban Mustafa. * Publik: 407. slaget lag. Visserlige­n reducerade göteborgar­na till 3-1 i den 57:e minuten, men FCT var omutligt den här söndagen.

– Det var aldrig mål, bollen var aldrig över linjen. Synd om Simon (Forslund) att inte få hålla nollan, menade lagkaptene­n Fredrik Sundström, som rensade på mållinjen.

ARLIND BEQIRI GJORDE sitt andra och lagets fjärde mål innan Robin Jansson nickade dit femman. Sedan var det inhopparna Marcus Knutsens och Tobias Berntssons tur att fastställa slutresult­atet 7-1.

– Skönt att komma in och göra mål direkt, sa Knutsen som missat ett antal matcher på grund av sin revbensska­da och som nu gjorde comeback.

FCT-TRÄNAREN WILLIAM LUNDIN var förstås nöjd efteråt.

– Överlag väldigt bra även om det fanns vissa sekvenser i matchen som behöver putsas till för att det skulle vara perfekt. Men starkt av oss att köra på och göra så många mål och att inhopparna verkligen gav allt.

WILLIAM LUNDIN OM VFK:S protest:

– Min personliga åsikt är att Karlstad har fuskat, det går inte att komma ifrån. Men det är upp till förbundet att besluta om det är fusk eller inte.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SPRÄCKTE NOLLAN. Jonas Emanuelsso­n öppnade målskyttet på Edsborgs konstgräs. FCT vann mötet med Hisingsbac­ka med hela 7-1.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SPRÄCKTE NOLLAN. Jonas Emanuelsso­n öppnade målskyttet på Edsborgs konstgräs. FCT vann mötet med Hisingsbac­ka med hela 7-1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden