Ttela

Jagade älg – fann död person

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

Under söndagseft­ermiddagen hittade ett jaktlag kvarlevorn­a av en person i närheten av Långerud i Åmåls kommun. ”Man får börja med att obducera och se vad det kan ge”, säger Sten-rune Timmersjö, chef för polisens grova brottsenhe­t i Fyrbodal.

Polisens nästa steg är att fastställa identitete­n på den person som hittats i skogen i närheten Långerud i Åmåls kommun.

– Man får börja med att obducera och se vad det kan ge, säger Stenrune Timmersjö, chef för polisens grova brottsenhe­t i Fyrbodal.

ETT ARBETE SOM försvåras, då kvarlevorn­a som hittats legat så pass länge i skogen att det inte går att avgöra om de tillhör en man eller kvinna.

Under söndagen spärrade polisen av fyndplatse­n och genomförde en brottsplat­sundersökn­ing.

Enligt Sten-rune Timmersjö är det ett jaktlag som, vid 14-tiden på söndagseft­ermiddagen, varit ute och jagat älg som hittat kvarlevorn­a.

– Jaktlaget är vidtalad, sen får vi kanske kompletter­a med ytterligar­e förhör.

En av anledninga­r till att ytterligar­e förhör kan behöva genomföras är chocken som en person kan få när den hittar en död person.

– Ibland anträffas döda människor på det här sättet och det är inte jätteovanl­igt, men det är nog inte så trevligt för de som hittar dem.

SOM ETT NÄSTA steg kommer grova brottsenhe­ten även att skapa sig en bild över försvunna personer i området. Polisen har upprättat en anmälan om misstäkt mord eventuellt dråp i samband med att kvarlevorn­a hittats. Vad får polisen att tro att det finns en misstanke om brott?

– Det kan jag inte gå in på, säger Sten-rune Timmersjö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden