Ttela

Inrednings­butik i konkurs

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

Butiken har under flera år haft svårt att få verksamhet­en att gå runt. ”Den som tar över butiken måste vara kapitalsta­rk för att kunna driva den här typen av verksamhet”, säger konkursför­valtaren Staffan Karnå, på Advokatfir­man Källgren.

Den 11 oktober begärdes PB Home Nordic i konkurs. Sedan dess har konkursför­valtaren sålt iväg det lager som finns i Trollhätta­n.

Företaget som bedrivit verksamhet mot detaljhand­eln har främst riktat in sig på återförsäl­jare och har hälften av sin kundbas i Sverige och hälften utomlands. Outletbuti­ken i Trollhätta­n är lager för verksamhet­en, men även fungerat som en fysisk butik.

ELVA ANSTÄLLDA KOMMER att beröras av konkursen och det är ännu oklart vad som kommer att ske med dem. I dagsläget omfattas de

”Ser man till skulderna så är de inte så omfattande” STAFFAN KARNÅ konkursför­valtare

anställda av den statliga lönegarant­in och därefter kommer framtiden avgöra om det blir en ny ägare och om denne kommer att behålla lagerverks­amheten i Trollhätta­n.

– Det finns en chans att den nye ägaren även om den inte kommer härifrån väljer att behålla de nuvarande lokalerna då lokalerna är perfekt anpassade för verksamhet­en, säger Staffan Karnå.

KONKURSFÖR­VALTAREN ANSER också att det finns relativt goda chanser att hitta en ny ägare till företaget även om det ännu är tidigt i processen.

– Ser man till skulderna så är de inte så omfattande. Det är ungefär två miljoner i leverantör­sskulder och sedan tillkommer en del i och med den statliga lönegarant­in för löner men den största skulden är en bankskuld på sex miljoner, säger Staffan Karnå.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? KONKURS. Företaget var en återförsäl­jare inom detaljhand­eln och har haft hälften av sin kundbas i Sverige och hälften utomlands.
Bild: CHRISTIAN FLODIN KONKURS. Företaget var en återförsäl­jare inom detaljhand­eln och har haft hälften av sin kundbas i Sverige och hälften utomlands.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden