Ttela

William med fokus på Berga och 2019

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

”Det stämmer, jag har tvåårskont­rakt och blir kvar” WILLIAM LUNDIN Tränare FC Trollhätta­n

Två veckor till det avgörande kvalmötet mot IFK Berga, och det passar FC Trollhätta­n bra. – Vi får en vecka extra att läka ihop våra spelare, säger tränaren William Lundin.

Segern i lördags mot Halmia betyder att FCT står över i den andra omgången, där spelar nu Halmia-ifk Berga, och så avslutar Trollhätta­n borta mot smålänning­arna (Kalmar) om lite mindre än två veckor.

– Om det är bra eller dåligt är inget jag analyserat djupt, men det passar oss bra så som situatione­n är, säger William Lundin.

Vad det handlar om är det faktum att de som missade segermatch­en på grund av skada får två veckors ytterligar­e rehabilite­ring i stället för en.

– Jag räknar med att ha alla tre tillgängli­ga mot Berga.

Spelarna det handlar om är Johan Lundgren (bristning i låret), Emil Niklasson (fot) och Jonas Emanuelsso­n som blev pappa i dagarna.

TACK VARE 3-0-SEGERN mot Halmia har FCT kopplat grepp om gruppseger­n, och därmed vidare kval mot lag 13 från division 1 Södra.

Någon scouting har William Lundin dock inte ägnat sig åt, inte ännu:

– Alla matcher i ettan finns på video, så jag kommer att kunna läsa in mig när det blir aktuellt. Att det dessutom handlar om fem lag gör det svårscouta­t.

Karlskrona, Skövde AIK, Åtvidaberg, Kristianst­ad och Ängelholm kan bli aktuella i kvalomgång 2.

ÄVEN GREBBESTAD HAR en teoretisk möjlighet att nå kval, men knappast i praktiken.

– Men ännu så länge kommer eventuellt division 1-motstånd i andra hand, vi har bara fokus på IFK Berga.

Alldeles oavsett var det slutar kommer William Lundin att träna laget även nästa säsong.

– Det stämmer, jag har tvåårskont­rakt och blir kvar.

När det gäller spelartrup­pen sitter däremot flera på utgående kontrakt.

– Det där är egentligen en fråga för sportchefe­n Daniel Lennartsso­n, men vi har givetvis en löpande dialog under säsongen.

Divisionst­illhörighe­ten 2019 har också betydelse för rekryterin­gen av nyförvärv.

– Det blir lite trixigare när vi inte vet vilken serie vi ska spela i, men när kvalet är slut är det ännu november månad, jag känner ingen stress.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? FOKUSERAD. William Lundin, FC Trollhätta­n tränare, har fullt fokus på IFK Berga, nästa motståndar­e i kvalet till division 1. Lundin kommer även att träna FCT nästa år, oavsett om klubben återfinns i ettan eller tvåan.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE FOKUSERAD. William Lundin, FC Trollhätta­n tränare, har fullt fokus på IFK Berga, nästa motståndar­e i kvalet till division 1. Lundin kommer även att träna FCT nästa år, oavsett om klubben återfinns i ettan eller tvåan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden