Ttela

Ingen Reis när Fridolvsso­n bygger om

- MARTIN AHLIN

Det blir ingen sambafotbo­ll i Vänersborg­s FK nästa år, brassen Joao Reis har lämnat laget. – Vi är absolut nöjda med hans tid hos oss, säger managern Henrik Fridolvsso­n.

Säsongen tog slut för lite drygt en vecka sedan, men arbetet med att forma nästa års Vfk-uppsättnin­g började långt tidigare än så. Fridolvsso­n utvecklar: – Jag har bedrivit diskussion­er sedan i somras med spelare i den befintliga truppen som vi vill förlänga med. De har varit prio ett. De senaste två, tre veckorna har arbetet börjat med att leta nyförvärv också.

Några kommer att bjudas in till provtränin­g i december, andra är namn av sådan dignitet att de inte behöver visa framfötter­na där.

MEN NÅGON JOAO Reis lär inte dyka upp då. Den brasilians­ke mittfältar­en, som även har portugisis­kt pass, kom i somras och gjorde sex starter samt fem inhopp i år.

– Joao bidrog med det som han förväntade­s bidra med. Han var ju ett ”wildcard” som vi kunde kasta in och han gjorde en hel del matcher, säger Henrik Fridolvsso­n och bekräftar att spelaren återvänt till hemlandet.

En annan som flytt Sverige är yttern Andrew Palumbo. I hans fall är dock framtiden lite mer oklar.

– Vi har kommit överens om att han ska åka tillbaka till USA och träffa familj och vänner, sedan får vi se vad som händer.

Hur stor 2019 års Vfk-trupp blir återstår att se, men Fridolvsso­n siktar på att ha tjugo utespelare och två eller tre målvakter.

– Det är en bra siffra, jag gillar inte att jobba med för stora trupper. Man skulle kunna ha en eller två spelare till, men det är viktigt att alla känner att de är nära att slå sig in i startelvan, konstatera­r han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden