Ttela

Sara krossade alla på sin väg mot Sm-guld

- HASSE SJÖGREN

Sara Christians­son lämnade inget åt slumpen, hon krossade allt motstånd och tog Sm-guld i terränglöp­ning. – Det kändes bra i dag, sa Sara, som vann guldet med en marginal på hela 1.37.

Ekerum på Öland arrangerad­e terräng-sm där det i första hand bjöds på hård blåst.

I K22 vann Sara Christians­son, som i fjol vann med 1.35 och i år utökade det med ytterligar­e två sekunder, på den 6 000 meter långa banan. Hon var avvaktande första kilometern, sedan tryckte hon på i sin löpning och var plötsligt själv.

– Det kändes bättre än under seniorlopp­et, nu var det bra fart hela vägen, och jag tycker att benen kändes bra, sa Sara som gick i mål på 21.16.

Men då hade Sara redan sprungit seniorklas­sens 4 000 meter på lördagen och slutat sexa.

På herrsidan var Andreas Åhwall inlednings­vis uppe på tredjeplat­s i början av loppet, skraj för att det skulle bli ett långsamt lopp.

– Ja, jag var tvungen att gå fram och få lite fart på klungan, som det kändes så var det ingen som ville köra, och det hade inte gynnat mig, sa Andreas.

Han slutade tolva (12.19) med bara 15 sekunder fram till pallen.

Andreas sprang också tolv kilometer, där han som nia hade 38.47, Daniel Berggren var 17:e (39.24) och Peter Gross 42:a (42.47).

Bland veteranern­a blev det silvermeda­lj för Bo Berglund från Trollhätta­ns IF, tolv sekunder bakom vinnaren Jörgen Thorsell från Falun.

Tiden för de båda 17.13 respektive 17.25.

?? Bild: THOMAS WINDESTAM ?? MÄSTARINNA. Sara Christians­son vann Sm-guld i terränglöp­ning i klassen K22. SM som den här gången avgjordes i Ekerum på Öland.
Bild: THOMAS WINDESTAM MÄSTARINNA. Sara Christians­son vann Sm-guld i terränglöp­ning i klassen K22. SM som den här gången avgjordes i Ekerum på Öland.