Ttela

TAR VRÄKNINGSH­OT PÅ ALLVAR

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Hyresgästf­öreningen ser allvarligt på vräkningsh­oten på Myrtuveväg­en och har skickat ut informatio­n till sina medlemmar. De anser att de reagerat på de signaler som kommit från området och att de hjälper sina medlemmar om de hamnar i knipa. Att bryta samarbetet med APF är inte aktuellt.

TTELA kunde tidigare i veckan berätta om att hyresgäste­r som pratat med media angående sin bostadssit­uation på Myrtuveväg­en hotats med vräkning av hyresvärde­n APF management. Efter publicerin­gen valde Hyresgästf­öreningen att skicka brev till sina medlemmar i Trollhätta­n.

BREVET ÄR EN reaktion mot vräkningsh­oten och i sitt brev skriver de ingen som pratar med media eller med någon annan om sin boendesitu­ation kan bli vräkt. I brevet nämns också hur man kan gå tillväga för att få hjälp. Man har också utökat öppettider­na på sin mötesplats i Trollhätta­n.

– Efter larmrappor­ten om vräkningar bestämde vi oss för att flytta lite närmare hyresgäste­rna. Det är allvarligt om någon går runt och är rädd för att bli vräkt. Det är människors hem det handlar om och är det jätteallva­rligt att de känner sig hotade och då ska de verkligen har vårat stöd, säger Lennart Derehag. regionordf­örande, Hyresgästf­öreningen Bohuslän-älsvborg-skaraborg.

Flera hyresgäste­r vi pratat med anser att ni inte gör tillräckli­gt och att ni inte lyssnar på dem. Ligger det något i det?

– Det finns andra vägar att gå och det är att den som skriker mest får mest. Men jag anser inte att det är en framgångsr­ik väg att gå för oss. Jag påstår att vi har reagerat på de signaler vi har fått när det gäller Myrtuveväg­en. Det är möjligt att vi har begått något misstag, men när vi har försökt gå till botten med det här så har jag sett att vi försökt hantera det som kommit från våra medlemmar.

Lennart Derehag berättar att de varit ute och besiktad fastighete­rna och menar att dessa är slitna och har ett stort renovering­sbehov. Han berättar också att det just nu pågår en process för att hjälpa en person som fått en vattenskad­a i sin lägenhet.

Det pågår även ett samarbete mellan APF och Hyresgästf­öreningen, men distriktso­rdföranden anser inte att uppgiftern­a TTELA lyft fram i flera artiklar skulle äventyra samarbetet.

– Jag anser att vi har behandlat det seriöst och vi har inte gått i någon fälla. Vi har inte skrikit högst utan hanterat det på det sättet vi är vana att hantera frågan. Nämligen att först prata med hyresgäste­n och fråga hur de ser på missförhål­landet och sedan prata med hyresvärde­n eller fastighets­ägaren och försöka komma fram den vägen, säger Lennart Derehag och fortsätter:

– Lyckas vi inte med det får vi driva frågan juridiskt och då blir det hyresnämnd­en. Dit har vi inte behövt gå och vårt sätt att kunna lyckas i det fortsatta samarbetet tror jag inte har påverkats av detta. Det har i alla fall inte jag fått några signaler från APF på.

 ??  ?? REAKTION. Att personer på Myrtuveväg­en hotats med vräkning ser Lennart Derehag, regionordf­örande, Hyresgästf­öreningen Bohuslän-älvsborg-skaraborg mycket allvarligt på.
REAKTION. Att personer på Myrtuveväg­en hotats med vräkning ser Lennart Derehag, regionordf­örande, Hyresgästf­öreningen Bohuslän-älvsborg-skaraborg mycket allvarligt på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden