Ttela

Nu prisas familjeför­etagaren

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

NYHETER: Under torsdagen fick Björn Brandt motta utmärkelse­n ”Årets mentor” av Nyföretaga­rcentrum Väst.

Björn Brandt har blivit utsedd till ”Årets mentor” i Västra Götaland, av Nyföretaga­rcentrum i Väst, Företagare­n är kanske mer känd för att driva ett av de äldsta familjeför­etagen i Västra Götaland, Brandt bil.

Under torsdagskv­ällen fick Björn Brandt motta utmärkelse­n efter att ha blivit nominerad av sin adept Niklas Dahlqvist. Adepten driver ett E-handelsför­etag, där han utvecklar köpfunktio­ner till hemsidor för olika företag.

Björn Brandt har tillsamman­s med sin bror drivit ett företag med fokus på försäljnin­g av bilar. Men

”Björn har fått mig att inse vikten av att vara en bra ledare”

NIKLAS DAHLQVIST

både Niklas och Björn är överens om att det inte är det som företaget säljer som varit det viktigaste att diskutera under mentorskap­et. Vikten har snarare legat på att utveckla kompetense­r hos Niklas.

– Framför allt har Björn fått mig att inse vikten av att vara en bra ledare, säger Niklas Dahlqvist.

Niklas Dahlqvist menar att ett mindre företag, med ett fåtal anställda, påverkas mycket beroende på hur pass god relation chefen har till sina anställda.

– Klickar man inte med sina anställda är det mycket av arbetskapa­citeten som kan försvinna, menar han.

Ledarskaps­rollen utvecklade Björn tidigt genom sitt engagemang i idrottsrör­elsen, där han snart varit aktiv inom handbollen i 40 år. Det är därifrån han har fått sin ledarskaps­filosofi.

– Jag och brorsan har drivit en platt organisati­on där vi vill att det ska vara nära till chefen och det tycker jag ett ledarskap ska spegla, säger Björn Brandt.

Mentorskap­et är något som kommit till Björn Brandt under de senaste två åren efter att han tagit ett par steg tillbaka i familjeför­etaget och fått mer tid att göra annat.

Han själv anser att mentorskap­et även gett honom en möjlighet att få inblick i E-handel – en erfarenhet som han kanske annars inte skulle ha fått.

– Det har varit intressant att få lära sig mer om något annat än bilar efter att ha gjort det under så lång tid. Jag menar, jag är ju född och uppvuxen i baksätet på en Volvo och det är inom den branschen jag har min kompetens.

 ?? Bild: LINUS NILSSON ?? MENTOR. Björn Brandt mottog utmärkelse­n ”Årets mentor” under torsdagskv­ällen.
Bild: LINUS NILSSON MENTOR. Björn Brandt mottog utmärkelse­n ”Årets mentor” under torsdagskv­ällen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden