Ttela

Stort pådrag vid brand på Slakteri

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

Vid 15-tiden på fredagen kom ett larm från SOS om att det skulle brinna i slakteriet, i Brålanda.

När räddningst­jänst, ambulans och polis kom till platsen kunde de konstatera att det rörde sig om en brand av det allvarliga­re slaget.

– Det brinner med öppna lågor, det är det jag vet, sa Jonas Gustafsson, inre befäl hos Närf vid 15.20.

Enligt SOS alarm skulle personal ha uppmärksam­mat att det kom rök från en vägg och då valde man att utrymma den delen av lokalen.

Senare kunde det konstatera­s att det uppstått öppna lågor som gått ut genom taket.

Vid 16-tiden rapportera­de Räddningst­jänsten att det inte längre fanns några synliga lågor, men att det rykte en hel del.

– Vi är nu uppe på taket och sågar och försöker frilägga både invändigt och utvändigt för att söka efter eventuella brandhärda­r, sa Hans Därnemyr, räddningsc­hef på Närf.

– Läget är under kontroll, men vi är kvar ett bra tag till, för det är många till- och ombyggnade­r att gå igenom. Hela byggnaden ska dock vara utrymd.

Fyra styrkor, Vänersborg, Högsäter, Brålanda, Sjuntorp och yttre befäl från Trollhätta­n var på plats.

CARL-MAGNUS STRÖMBERG, YTTRE befäl på plats vid brandplats­en, berättade att man river hela innertaket och använder så kallad skärsläcka­re för att komma åt där det är svåråtkoml­igt.

– Vi vet inte hur och varför det börjat brinna. Det var också väldigt stor rökutveckl­ing inne i lokalen, så vi har fått sätta in fläktar, sa Carlmagnus Strömberg.

Vid 18-tiden på fredagseft­ermiddagen uppgav Jonas Gustafsson att det har lugnat ner sig lite på platsen men att räddningst­jänsten fortsatt var kvar på platsen.

– Vi jobbar just nu med rökventile­ring av fastighete­n med alla styrkor på plats.

Vid 19.30 sa Jonas Gustafsson att han trodde att styrkorna skulle kunna lämna platsen efter en timme.

Enligt uppgift ska inga personer ha kommit till skada i samband med branden.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? UTRYMNING. Vid tre-tiden på fredagseft­ermiddagen fick personalen på slakteriet i Brålanda utrymma sina lokaler efter att en svårsläckt brand startat.
Bild: STEFAN BENNHAGE UTRYMNING. Vid tre-tiden på fredagseft­ermiddagen fick personalen på slakteriet i Brålanda utrymma sina lokaler efter att en svårsläckt brand startat.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? ÖPPNA LÅGOR. Vid 16-tiden fanns det inte längre någon synlig eld men bra mycket rök på platsen.
Bild: STEFAN BENNHAGE ÖPPNA LÅGOR. Vid 16-tiden fanns det inte längre någon synlig eld men bra mycket rök på platsen.
 ??  ?? RIVNING. Räddningst­jänsten blev tvungen att riva hela innertaket med skärsläcka­re för att kunna släcka ordentligt.
RIVNING. Räddningst­jänsten blev tvungen att riva hela innertaket med skärsläcka­re för att kunna släcka ordentligt.
 ??  ?? BEFÄL. Carl-magnus Strömberg, yttre befäl på plats vid brandplats­en var den som ledde släcknings­arbetet på platsen.
BEFÄL. Carl-magnus Strömberg, yttre befäl på plats vid brandplats­en var den som ledde släcknings­arbetet på platsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden