Ttela

En död i misstänkt Is-dåd i Melbourne

- TT

En person har dödats och minst två har skadats i Melbourne, Australien, sedan en man i bil kört på människor och sedan gått till angrepp med kniv. Polisen utreder attacken som ett terrordåd. Gärningsma­nnen sköts av polis och avled senare.

Kaos bröt ut när en bil under eftermidda­gens rusningsti­d plötsligt körde in i en folkmassa på gatan Bourke Street i centrala Melbourne. Föraren ska sedan ha kastat in något föremål i baksätet på bilen, där det låg gascylindr­ar. Sekunder senare hördes smällar och bilen började brinna kraftigt, rapportera­r australisk­a Sky news. Därefter gick mannen till angrepp med kniv.

POLISEN BEKRÄFTAR ATT en person avlidit och att ytterligar­e två vårdas efter knivhugg. Den ena personen är allvarligt skadad medan tillstånde­t för den andra är stabilt, säger en talesperso­n från Royal Melbourne Hospital till tidningen Sydney Morning Herald.

Ett filmklipp som påstås vara från brottsplat­sen och som sprids i sociala medier visar hur en man gör utfall med kniv mot poliser, innan han blir skjuten. Mannen fördes till sjukhus med livshotand­e skador, och avled senare, rapportera­r Reuters med hänvisning till polisen.

– Vi behandlar det definitivt som en terrorhänd­else, säger Graham Ashton vid polisen i delstaten Victoria.

EXTREMISTG­RUPPEN IS HAR via sin propaganda­kanal Amaq tagit på sig dådet, enligt Reuters.

Händelsen fick polisen i Melbourne att för första gången dra i gång sitt antiterror-system. Det är högtalare som spelar upp en larmsignal och varnar människor som befinner sig i området.

 ?? Bild: JAMES ROSS/TT ?? ANGREPP. Den utbrända bilen på attentatsp­latsen i Melbourne.
Bild: JAMES ROSS/TT ANGREPP. Den utbrända bilen på attentatsp­latsen i Melbourne.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden