Ttela

Jenny utforskar gränser med hjälp av sin konst

KONST: STORA ÖNSKNINGAR BLIR STORA VERK

-

”Wishes too big” är namnet på utställnin­gen som avslutar Konsthalle­ns höstsäsong och vid lördagens vernissage kommer samlingen av verk att växa ytterligar­e. Konstnären Jenny Berg gör då en performanc­e tillsamman­s med Morgan Schagerber­g, som hon jobbat ihop med även tidigare.

– Det blir som att vi skapar en skulptur till i rummet och den kommer att finnas här sedan under hela utställnin­gstiden, förklarar Jenny.

– I performanc­en, som heter ”Miraculous laws of physics”, kommer vi att använda oss av gravitatio­nen för att bygga en ny skulptur.

DEN NYA SKULPTUREN hör ihop med en av de resor hon gjort och de konstverk som blev resultatet av dem.

Just det där med ”hör ihop” är genomgåend­e i Jennys konstnärsk­ap. Ta till exempel installati­onen ”It’s a heartache”, där hennes idé var att koppla ihop många hjärtan till ett gemensamt blodomlopp. Hennes letande efter ”det perfekta hjärtat” ledde till en strand, där hon hittade ett dött rådjur, vars hjärta hon sedan använde innan hon till slut begravde det djupt ner i marken.

Berättelse­n blev ett textilkons­tverk med text och bilder broderade på en duk. Lite som Bayeux-tapeten för att jämföra med ett liknande verk.

Att utforska gränser. Att koppla ihop saker som är åtskilda. Att göra konst av önskningar som är för stora. Jenny Berg, som nu ställer ut i Konsthalle­n Trollhätta­n, tar med betraktare­n på en spännande resa i stort och smått. Och med den sanna myten som en ständig följeslaga­re.

 ??  ?? KONSTRESOR. Gränser och resor av olika slag är viktiga beståndsde­lar i Jenny Bergs konst. Nu visas hennes utställnin­g ”Wishes too big” i Konsthalle­n Trollhätta­n
KONSTRESOR. Gränser och resor av olika slag är viktiga beståndsde­lar i Jenny Bergs konst. Nu visas hennes utställnin­g ”Wishes too big” i Konsthalle­n Trollhätta­n

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden