Ttela

Forslund årets målvakt

- MARTIN AHLIN

Årets främste målvakt i division 2 heter Simon Forslund och tillhör FC Trollhätta­n. – Det är ju roligt att få något slags individuel­lt pris, det har jag väl nästan aldrig varit med om förut, säger han.

Varje säsong utser Unibet, med hjälp av tränare och journalist­er, de bästa division 2-spelarna på varje position. Senast en lokal profil prisades var när mittfältar­en Robert Bagger hyllades för ett fint 2015 i FCT:S färger.

Och nu är det alltså dags igen, sedan Simon Forslund tagit hem målvaktska­tegorin i hård konkurrens med övriga stolpvakta­re från landets sex serier på den aktuella nivån.

– Han har haft en kanonsäson­g och vaktat buren i ett av de bästa försvaren i hela division 2. Sett till antalet nominering­ar var Simon Forslund i en klass för sig detta år, konstatera­r Henrik Holm, projektled­are för Unibet 2:an.

SÅ HÄR SÄGER 28-årige Forslund själv om utmärkelse­n, i podden Skruvdubb & Fyrafyratv­å:

– Jag tänker väl mest att det är ett resultat av den stabila defensiv och balans som vi haft i laget i år, och som jag är en del av tillsamman­s med många andra. Då kan det bli så här, när man släpper till få mål och väldigt få målchanser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden